AA / "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde hayırseverlerin desteğiyle temin edilen gıda, su, ilaç, çocuk bezi, oyuncak ve giysi yardımları Suriye'ye ulaştırılmaya devam ediliyor.
Bu kapsamda gönüllüler tarafından tırlara yüklenen malzemeler, Suriye İnsani Yardım Platformuna ait Yenice Mahallesi'ndeki depo önünde düzenlenen törenle Suriye'ye uğurlandı.
Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep'te bir katliam yaşandığını anımsatarak, dünyanın artık buna seyirci kalmaması gerektiğini belirtti.
İslam ülkelerine de çağrıda bulunan Gerem, şöyle konuştu:
"Biz dünyanın Halep için timsah gözyaşları dökmesini istemiyoruz, insanlığın harekete geçmesini bekliyoruz. İslam ülkelerine buradan çağrıda bulunuyoruz; Halep'in namusunu, malını, neslini korumadan kendinizinkini koruyabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Bugün Halep'te tüm dünyanın gözleri önünde bir katliam, zulüm yapılıyor. Biz bir yardım göndermeye çalışırken bile zorlanıyoruz, izin verilmiyor. Sadece kırsala gönderebiliyoruz. BM'nin aldığı bir haftalık ateşkesi bile dinleyen yok. Dün Halep bombalandı ve çoluk, çocuk katledildi. Biz de elimizden geldiğince üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz."
Törene katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de yardımları için hayırseverlere ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti.
Halep'te yaşananlar nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını vurgulayan Çiftçi, "Halep yerle bir oluyor. Halep'te bir insanlık dramı var. Müslümanlar olarak bu kardeşlerimize elimizi uzatmamız lazım. 'Artık yeter' diyoruz. Üzüntü içerisindeyiz. Mazlum insanların bir takım çıkarlar uğruna canlarından olması bizleri derinden yaralıyor. Buna artık seyirci kalınmaması gerekiyor. Bugün de inşallah Halep'e yardım göndermeye çalışacağız. 6 yıldır ülkemiz elinden geleni yapıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.
Konuşmaların ardından yardım malzemelerinin yüklendiği tırlar, İl Müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı duayla Suriye'ye uğurlandı.