Haber Merkezi / Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, yabani otların büyümesinin önüne geçmek ve otlar arasındaki haşerelerin yayılmasını önlemek amacıyla mezarlıklarda ilaçlama çalışmasına başladı.
Çalışmalar kapsamında Çermik karayolu 5. kilometresinde bulunan Tokdemir mezarlığında çalışan ekipler, kabristan ziyaretine gelecek vatandaşların ziyaretlerini temiz bir ortamda yapabilmeleri amacıyla yabani otlarda ilaçlama yapıyor.
Öte yandan bataklıklarda da ilaçlama yapan ekipler, larva ile mücadele ve ilaçlama çalışmalarını periyodik program çerçevesinde aralıksız bir şekilde sürdürüyor.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siverek Belediyesinin çevre temizliğine verdiği öneme vurgu yapıldı.
'Yağışların ardından tabiatın canlanmasıyla birlikte yabani otlar da yeşermeye başlamış, ekiplerimiz önlem amacıyla ilaçlama çalışmalarına başlamıştır. Ekiplerimizce larva döneminde haşerelerin üreme noktaları olan dere yatakları ve bataklıklarda yoğun bir ilaçlama çalışması yürütülmektedir.'