AA / Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis ve Kahramanmaraş'ta CHP il teşkilatlarınca OHAL'in kaldırılması için oturma eylemi yapıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Gaziantep'te Yeşilsu Meydanı'nda düzenlenen oturma eylemi öncesinde, bugün 81 ilde OHAL'a karşı çıkan siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve mağdurlarla alanlarda haykırdıklarını söyledi.
OHAL ile bağımsız mahkemelerin yok edildiğini ileri süren Ağbaba, 'OHAL, Türkiye'de can ve mal güvenliğinin kalmadığı bir rejimin adıdır. 20 Temmuz'da başlayan sivil darbe süreci maalesef herkesi etkilemeye devam ediyor. OHAL, sorgusuz sualsiz insanların işinden atılmasıdır, taşeronlara kadro verilmemesidir.' diye konuştu.
Ağbaba'nın konuşmasının ardından partililer, yaklaşık 30 dakika meydanda oturdu.
Şanlıurfa
Şanlıurfa'da CHP'nin Atatürk Bulvarı'ndaki binası önünde toplanan grup, 'OHAL değil, demokrasi istiyoruz' yazılı pankart açarak, sloganlarla Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ne kadar yürüdü.
CHP İl Başkanlığı Bilişim Sorumlusu Mehmet Kılıç, burada yaptığı konuşmada, ülkenin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini söyledi.
OHAL istemediklerini belirten Kılıç, 'İlan ederken 1,5 ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır.' dedi.
Eyleme HDP üyelerinin de destek verdiği görüldü.