Tuğba POLAT / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde açılan kurslara katılan engelli bireyler boş vakitlerini değerlendirdikleri kurslarda yaptıkları ürünlerin satışından aile ekonomilerine katkı da bulunuyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde engelli bireyler geleneksel el sanatları kursuyla sosyal hayata katılım sağlarken, yöreye özgü el sanatları da yeniden hayat buluyor.
Herkese açık olan merkezde engelli bireyler hem üretiyor hem sosyalleşiyor.
Engelleri Büyükşehir ile aşan bireyler koordinasyon ve yaşam merkezinde açılan kurslarda çantadan kolyeye tespihten hediyelik eşyaya kadar geri dönüşüm yoluyla birbirinden güzel süs eşyaları yapmaya fırsatı buluyor.
Merkezde Eğitim ve konferans salonları, mescitler, kütüphane ve okuma salonları, acil müdahale odası, bilgisayar odaları, müzik atölyesi, yağlı boya atölyesi, resim atölyesi, satranç odası, işaret dili ve eğitim alanları ile oyun alanları gibi pek çok donatı yer alıyor.
Her zaman engelli bireylerin yanında olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli bireylerin sosyal yaşama adaptasyonunun sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.