İshak POLAT/ Şanlıurfa Spor Kulübü Başkanı Emin Yetim'in geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısında dile getirdiği iddialara ilişkin Şanlıurfa Spor eski İkinci Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Kemal Süt'ten açıklama geldi.

Şanlıurfaspor'un icraya verildiği doğru değil
Kemal Süt çok sayıda basın mensubunun katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamada tarafından Şanlıurfa Spor'un icraya verildiği iddialarını reddederek şunları söyledi; Şanlıurfa spor Kulübü Başkanı Emin Yetim'in 4 Ağustos 2018 tarihinde yaptığı basın toplantısında şahsımı hedef alan açıklamalarda bulunması üzüntü ile karşılanmıştır. Şahsımı hedef alan açıklamalar nedeni ile kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için basın toplantısı yapmak zarureti hasıl olmuştur. Yetim basın açıklamasında , Şanlıurfa spor'u 391 bin lira alacağımdan dolayı icraya verdiğimi iddia etmiştir. Bu iddia gerçeği yansıtmamaktadır.
Şanlıurfa spor'un icraya verilmesi söz konusu değildir. Sadece Şanlıurfa spor'dan alacağım olan 271 bin lira için Şanlıurfa spor'a temlik gönderilmiştir.
Kamuoyunun yakinen bildiği gibi Temlik dışında Şanlıurfa spor'dan alacağım olan 200 bin lirayı hibe etmiş ve yaklaşık 200 bin lira da tarafımdan harcamalar yapılmasına rağmen kulübe fatura edilmemiştir. Yine, bir çok deplasmanlara gidişlerde uçak gidiş-geliş, konaklama giderleri şahsımca karşılanmış kulübe fatura edilmemiştir. Bazı Deplasman maçlarında ise deplasmana giden yöneticilerle birlikte takımın tüm giderleri bizlerce karşılanmıştır. Temlik dışında takıma hibe ve katkım 400 bin liranın üzerindedir' dedi.
Emin Yetim neden temlik koydu?
Hakkında ki takıma girme çabaları iddiasına da cevap veren Kemal Süt böyle bir isteğinin olmadığını ve bu konuda da herhangi bir kimse ile görüşmesinin olmadığın da altını çizerek ;'Kongre öncesi Şanlıurfa spor kulüp başkanlığına aday olmak için çalışmalar yaptım bu çalışmalar esnasında ekonomik durum ile ilgili TFF' de görevli bazı dostlarımızla yaptırdığım görüşmeler neticesinde Kulüp Başkanı Emin Yetim'in Şanlıurfa spor'dan alacağına karşı Kongre öncesinde Federasyona temlik koydurduğu, federasyon gelirlerinin Emin Yetim'in alacakları nedeni ile şirket veya kendi hesaplarına gideceği bilgilerini edindim. Emin Yetim'in Şanlıurfa spordan alacağına karşı Kongre öncesi Şanlıurfa sporun Federasyon Gelirlerine neden Temlik Koyma gereği duyduğunun cevabını da kendisi kamuoyuna açıklamalıdır.' Diyerek Kongre sürecinde neden aday olmadığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

2 dönemde 55 milyon gelire karşılık borçların artması dikkat çekicidir
.Şanlıurfa Spor'un hesapları üzerinde yapılan müfettiş incelemelerinin bir çok usulsüzlüğün yapıldığını tespit ettiğini dile getiren Kemal Süt bu raporun kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirterek kendilerinin görev yaptığı yıllara ve sonrasına ilişkin de şu açıklamalarda bulundu.; ' 2016-2017 döneminde Şanlıurfa spor'a gelir olarak yaklaşık 37 milyon lira, 2017-2018 döneminde ise yaklaşık 18 milyon lira olmak üzere toplam 55 milyon lira Şanlıurfa spor'a gelir sağlanmıştır. Şanlıurfa spor'u biz bıraktığımızda borç toplamı 36 milyon 500 bin lira iken Geçen sezon borç miktarı 32 milyon 500 liraya düşerken bu yıl ise borç miktarı 39 milyon 500 bin liraya yükselmiştir. İki sezonda 55 milyon liralık gelire göre borç miktarının artığı görülmüş ve kaynakların verimli kullanılamadığı ortadadır. Emin Yetim, Şanlıurfa spor borç batağında diyor ancak bu yıl yaklaşık 1 milyon 650 bin lira civarında bonservis ödemesi taahhüdünün söz konusu olduğu, yine bir futbolcunun geçen yıl kendi takımında 130 bin lira alırken Şanlıurfa spor ile 390 bin liraya imza attırması da ayrıca üzerinde konuşulması gereken bir konudur' dedi.

Yönetimin çekilmesi durumunda elimizi taşın altına koyarız
Şanlıurfa Spor'un Şanlıurfa'nın marka değeri olduğunu belirten Kemal Süt Kulübün borçlarının yapılandırılması gerektiğini belirterek ; Şanlıurfa spor Kulübü Başkanı Emin Yetim basın açıklamasında 'varsa bir baba yiğit gelsin' sözü ile yönetime talip çıkan olursa görevi bırakacağını ima etmiştir, Şanlıurfa spor sahipsiz değildir. Eğer sözü halen geçerli ise görevi bırakması durumunda, olağanüstü kongrede Şanlıurfa spor'a bugüne kadar emek veren, destek veren ve gönlü Şanlıurfa spor için atanlarla birlikte Başkanlığımda güçlü bir liste oluşturularak Şanlıurfa spor'u hak ettiği yere getirmek için elimizi taşın altına koyacağımızın bilinmesini isterim. Eğer sorun eski yönetici alacaklarıysa buradayız, mesele hibeyse buradayız hodri meydan diyorum siz ne kadar alacağınızdan feragat edecekseniz biz iki katını sileceğimizin hibe edeceğimizin teminatını veriyoruz.