Tuğba POLAT / 'Öncelikle yeni Hükümette Milliği Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un atanması sevindirici bir durum olmuştur. Bir eğitimci olarak Sayın Bakanımız eğitimin sorunlarını, çıkmazlarını bilir ve eğitimle ilgili çözüm üreteceğinden umutluyuz. Ülkemiz eğitimi açısından, çocuklarımızın geleceği açısından üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğinden şüphemiz yoktur' dedi.


Öğretmen açığı kapanmadı, bilakis arttı
Coşkun sözlerine devamla; ' Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde 20 bin Sözleşmeli Öğretmen ataması gerçekleştirildi. Biz başından beri Sözleşmeli Öğretmenliğe karşıyız ve öğretmenliğin kadrolu olması gerektiğinin tekrardan altını çiziyoruz. 20 bin öğretmenin ataması elbette sevindiricidir. Ama her ne kadar öğretmen atamasının ' aslan payı' denen 3. 450 civarında Şanlıurfa'ya yapılmış ise de bu sayı yetersizdir. Çünkü Haziran ayında öğretmenlerin tayin hakkı neticesinde 3.500 öğretmenimiz Şanlıurfa'dan ayrıldı. Bu tayin rakamı ilk tayin hakkında Şanlıurfa'dan ayrılanlar. Ayrıca ikinci bir il dışı hakkı ve özür durumundan öğretmenlere tayin hakkı verilecek. Nereden bakarsanız bakın Şanlıurfa'da giden öğretmenler ile birlikte 5 bin öğretmen açığı oluşacak. Daha önceki açıklamalarımıza da bakarsanız Şanlıurfa'nın 7 bin öğretmen açığı vardı zaten. Hali hazırda 12 bin civarında öğretmen açığımız oluşacaktır. Bu durumda da bu açıkla eğitimde başarıyı yakalama oranımız elbette düşük olacaktır' dedi.
Mevcut okullar ve açılacak okulların yanı sıra ikili eğitim ile birlikte Şanlıurfa'da öğretmen açığının 10 binin üzerinde olacağının altını çizen İbrahim Coşkun siyasilere ve bürokratlara seslenerek bu açığın bir an önce kapatılması gerektiğini dile getirdi.