Haber Merkezi / İnsan Vakfı 2018 - 2019 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine aylık 100 Lira'dan başlayan ücretlerle yurt hizmeti sunuyor. Konuyla ilgili bilgi veren İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş şöyle konuştu: 'İnsan Vakfı olarak geçen yıl üniversiteli gençlerimize sunduğumuz yurt hizmetimize bu dönem de devam ediyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Erzurum, Isparta, Kahramanmaraş, Sakarya ve Diyarbakır olmak üzere 10 ilde 25 yurdumuzda öğrencilerimizi ağırlayacağız. İnsan Vakfı yurtları, baba ocağından ilk kez ayrılan gençlerin huzurla eğitim hayatlarını geçirecekleri, kendilerini evlerinde gibi rahat ve güvende hissedecekleri, birlikte yaşama becerilerini geliştirecekleri, yeni arkadaşlıklar kuracakları sıcak yuvalar olarak hizmetini sürdürüyor.
Bu yıl öğrencilerimize minimum maliyetlerle yurtlarımızda kalma imkanı sağlayabileceğiz. Bunun için gerçekten mutluyuz. Aylık 100 Lira'dan başlayan fiyatlarla hizmet vereceğiz çocuklarımıza. İllere göre küçük farklılıklar gösterebiliyor rakamlarımız.
İnsan Vakfı yurtlarında odalar tek, üç ve dört kişilik olarak düzenlendi. Her öğrencinin kendi giysi dolabı ve çalışma masası bulunuyor. Öğrencilerin ayrıca birlikte çalışabilecekleri etüd odaları, çalışma salonları ve bilgisayar odaları mevcut.
Her yurtta ortak kullanım için dinlenme salonları, televizyon salonları, kütüphane, mescit, masa tenisi, langırt ve çamaşırhane yer alıyor. Kahvaltı ve akşam yemeğini yurt yemekhanesinde yiyen öğrenciler dilerlerse kantin imkanından da yararlanabiliyor. Güvenlik, merkezi ısınma sistemi, sorunsuz temizlik, sınırsız internet yurtlarımızın ortak özelliklerinden.
Gençleri sosyal, kültürel, ruhsal ve zihinsel açıdan destekleyecek; ilgilerini çekecek, farkındalık kazandıracak eğitimler, sosyal geziler, seminerler, etüdler ile gençlerimizi milli ve manevi değerler etrafında buluşturmayı amaçlayan organizasyonlarımız yurt faaliyetlerimiz arasında yer alıyor.
Çocuğu bir üniversiteye yerleşmiş, güvenli ve samimi bir yurt arayışı içinde olan tüm ebeveynleri yurtlarımızı görmeye davet ediyoruz. Mutlaka çocuklarının üniversite kazandıkları illerde gelsinler ve yurtlarımızı gezsinler. Kendilerini ağırlamaktan, kendileriyle tanışmaktan mutluluk duyarız.
Yurtlarımızı ayrıca www.insanvakfi.org.tr adresindeki YURTLAR başlığından da inceleyebilir ve 0216 308 00 92 numaralı telefonumuzdan ayrıntılı bilgi alabilirler.'