Haber Merkezi / Akçakale Fatih sultan Mehmet Mahallesinde bulunan 50 dönüm Atatürk orman Ağaçlandırma alanı belediye başkan Mehmet Yalçınkaya'nın girişimleri ile Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi ile koordineli olarak ihalesi yapıldı. Mesire alanına dönüştürülen parkta çalışmalar başladı.
Başkan Yalçınkaya Yanına Akçakale Belediyesi meclis başkan vekili Şerif Bozkurt ve meclis üyesi İsa Altuntaş'ı yanına alarak yeni başlayan çalışmaları yerinde inceledi.
Mesire alanına dönüştürülen Atatürk orman Ağaçlandırma alanında Yürüyüş yolları, Çocuk oyun alanları, Kır düğün salonu, Mescit, Barbükeler, Işıklandırma, Bay Bayan WC, Temiz içme su şebekesi, Kamelyalar ve oturma gurupları, olacak.
Akçakale'nin Yeşil alan bakımından fakir olduğunun altını çizen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya,'Akçakale yeşil alan itibarı ile çok fakir bir bölge bunu hesaba katarak iş başına gelir gelemez 15 ay önce mevcut parkımızın ihale edilip hizmete girmesi için gayret gösterdik. Bu gayretimiz neticelendi bundan sonra Akçakale de ilk kez bir düğün salonu olacak mesire alanın içinde bütün sosyal donatılar olacak millet parkı dediğimiz burada olacak büyükşehir belediyemizin ortak çalışmasıyla sonuçlandırılacak bu Akçakale için büyük bir hizmet olacak. Şu anda ilçemizde Suriyelilerle beraber 300 bin nüfus var hiçbir düğün salonu yok. Bütün düğünler sokaklarda Afrika gibi yapılıyor. Burayı farikadan çıkarıp medeni bir Avrupa şehrine dönüştüreceğiz. Akçakale ilkleri yaşıyor.Düğün salonu burada,önümüzdeki hafta asfalt dökülecek, ilk doğal gaz burada, ilk içme suyunu Urfa dan biz getiriyoruz.Tarihinde ilk kez bu işler burada yapılıyor.Parkın hemen yan tarafında çok büyük yatırımlar gerçekleştirdik.Spor sahamıza 400 bin TL ek ilave kaynak aldık.İhata duvarı, sahanın iyileştirilmesi yanında kapalı yüzme havuzu bulunduğumuz bölge çok mükemmel bir cazibe merkezi olacak Akçakale bu noktada çok şanslı ümit ediyorum ki yıl başına kadar bu saydığım tesisler faal hala gelecek ve Akçakale'nin çehresi tamamen değişecek ve bunların devamı gelecek' Şeklinde konuştu.