Haber Merkezi / ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, fuarda Çin basınına mülakatlar vererek 2019 Göbeklitepe Yılı ve Türk turizmine ilişkin soruları yanıtladı.
ÇHC Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, Göbeklitepe'nin 12 bin yıl öncesine ışık tuttuğunu söyledi.

Göbeklitepe, tarihin en eski tapınağıdır
Büyükelçi Abdulkadir Emin Önen, Göbeklitepe'nin güzelliğinin ve gizeminin dünyanın birçok yerine yayıldığını belirterek, 'Göbeklitepe'yi insanlık medeniyeti için bu kadar önemli yapan şey, tarihin en eski tapınağı olması ve 12 bin yıl öncesine dayanmasıdır. Göbeklitepe, Taş Devrinden 6 Bin 500 yıl, en eski Mısır piramidinden de 7 bin yıl daha eskidir. Bu tarihi yapı 12 bin yıl öncesine ışık tutuyor' diye konuştu.
Standları ziyaret eden ziyaretçilere Türk çayı, Türk kahvesi ve lokum ikram ediliyor. Ayrıca ziyaretçilere Türkiye hakkında merak edilen bütün soruların cevaplarının yer aldığı Türkiye'yi tanıtan broşürler dağıtılıyor.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü de Fuarda
Fuarda yerini alan Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü de Türkiye'yi ve Şanlıurfa'mızı temsil ediyor.
Şanlıurfa Kültür Turizm Müdür Yardımcılarından Hakan Kutluhan, Göbeklitepe ve Şanlıurfa ile ilgili Çinçe'nin de aralarında bulunduğu birkaç dile çevrilmiş tanıtım broşürlerini dağıtarak tanıtıma katkıda bulunduklarını söyledi.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Büyükelçilikte Türk vatandaşları ile izlediler
Pekin Büyükelçimiz Önen, 'Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Pekin'deki öğrenci ve vatandaşlarımız ile Büyükelçiliğimizde izledik. Renklerimiz farklı olsa da ortak olan Türkiye aşkımız. Vatanımızdan binlerce km uzakta bizi bir araya getiriyor. Ezeli rekabette kazanan olmasa da, kazanan her daim dostluk olsun' diyerek hem güzel bir maç izlediklerini ve hemde Pekin'deki Türk vatandaşları ile hoş sohbet zaman geçirdiklerini belirtti.