Haber Merkezi / Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde eğitimlerini sürdüren bilgi evlerinde kurs gören öğrencilere yönelik çeşitli değerler eğitimleri devam ediyor. Aralık ayı değerler eğitimleri çerçevesinde düzenlenen 'adab-ı muaşeret' konulu seminerde öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler yapıldı.
Öğrenci velilerinin de katıldığı etkinlikte adab-ı muaşeret kurallarını anlatılırken, öte yandan öğrenciler tarafından ilahi ve çocuk şarkıları seslendirildi. Meclis toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe yoğun katılım olduğu görülürken, öğrenciler gönüllerince eğlendi.
Konuyla ilgili bilgi veren ebru sanatı öğreticisi Hatice Tekin, 'İlahilerin yanı sıra işaret diliyle ilgili ilahi vardı, tiyatro gösterisi gibi gösterileri adab-ı muaşeret çerçevesinde gösterildi. Değerler eğitiminin temel amacı çocuklarımızın bunları günlük hayatta uygulamalarını sağlamaktır, örneklendirecek olursak temizlik ile ilgili tiyatromuz vardı, çok güzeldi. Engelliler ile ilgili bir gösteri vardı, bunların yanı sıra konuşmalar ve kompozisyonlara yer verdik. Umuyoruz ki bu tür gösterilerin hayatlarında yer almalarında bizim de bir katkımız olsun' dedi.