Haber Merkezi / HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz ile il-ilçe yönetiminden oluşan heyet, Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret etti. Heyet, esnafa, 'hayırlı işler' temennisinde bulunarak sorun ve sıkıntılarını dinledi, taleplerini not aldı.
Yoğun olarak zirai ilaç satan Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret eden heyet, esnafın yoğun teveccühüyle karşılaştı. HÜDA PAR heyetine yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, çiftçiye verdikleri ürünlerin karşılığını alamadıklarından dolayı işlerinde büyük bir oranda düşüş olduğunu söyledi.
Esnaf, çiftçilere verdikleri ürünlerin karşılığını hasat zamanı aldıklarını, çiftçilerin ise ürünlerinden beklentinin altında kazanç elde etmelerinden dolayı aldıkları zirai ürünlerin karşılığını vermekte zorluk çektiklerini söyledi.
Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, çiftçiye zirai ilaç satan esnafların, geçen yıl sattıkları ürünlerin karşılığını alamadıklarına dikkat çekerek, bu yıl çiftçiye zirai ilaç satma konusunda tereddüt içerinde olduklarını söyledi.
'Esnaf çiftçiye destek vermede endişeli'
Demir, 'Mahsul ekim dönemi içerisindeyiz. Çiftçimiz, tarlasının başına ürün ekmek için gidecek. Fakat zirai ilaç satan esnafımız, onlara destek vermede endişeli. Neden? Çünkü geçen yıl verdikleri ürünlerin karşılığını hala alamamışlar. Daha önce verdikleri ürünlerin karşılığını almadıkları için yeniden ürün vermede endişeliler. Çiftçimiz de beklediği gibi ürün elde edemediği için borçlarını ödeyemiyor. Çiftçimiz de esnafımız da bu konuda desteklenmelidir. Çünkü tarım bir ülkenin geleceğidir.' dedi.
Demir, 'Her şeye rağmen, inançlarından dolayı esnafın; şükretmesi, hamd etmesi güzel. Fakat bir taraftan da bize, 'siz bizim şükrümüze bakmayın, halimiz iyi değil.' diyorlar. Bizde onlara, hayırlı işler dileyerek partimize destek talebinde bulunduk. Esnafımız da birçok şeyin güzel işlemediğinin farkındalar.' şeklinde konuştu.