İLKHA/ Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği tarafından ebelere yönelik kadın sağlığı ve doğum konulu panel düzenlendi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile düzenlenen panelde; anne ve bebek ölümlerini azaltması, normal doğumun teşviki, doğum esnasında oluşabilecek problemlerin yönetimi, normal doğumun teşviki, doğum esnasında oluşabilecek komplikasyonların önlenmesi ve doğum sonrası oluşabilecek kanamalar ayrıntılı olarak ele alındı.
Panele, Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde kamu, özel ve üniversite hastanesi doğumhane ve postpartum servislerinde görevli ebeler katıldı.
Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Erdal Sak, Doç. Dr. Neşe Gül Hilali, Doç. Dr. Adnan İncebıyık, Doç. Dr. Mert Ulaş Barut ve Ebe Nuriye Cuci tarafından konuşmalar yapılarak pratik çözümler konularında katılanlara paylaşımlarda bulunuldu.
Halk Sağlığı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, Başkan Yrd. Dr. Öznur Gazanfer Bulut ve ÇEKÜS Birim Sorumlusu Mesut Hamidanoğlu ile toplantıya katılan ebelerle kadın sağlığı ve doğum ile ilgili konularda değerlendirmeler yapılarak panel gerçekleştirildi.