Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Birbirleriyle fiziksel olarak omuz omuza yürüyebilmeleri, dünyanın geleceğini konuşabilmeleri, paylaşabilmeleri adına hac ibadetinin esasında toplumsal, İslam ümmeti adına bir mesajı var" dedi.

Burada konuşan Müezzinoğlu, hac ibadetinin, hem Müslüman bireyler hem de İslam ümmeti adına önemli bir mesajı olduğunu söyledi.

Bu ibadetin kişilerin ruh, fiziksel ve sosyal sağlığına çok önemli katkıları olacağını aktaran Müezzinoğlu, "Haccın temel mesajı; Müslümanların birlik ve beraberliğidir. Müslümanların birlikte geleceklerini düşünebilmeleri, gönüllerine hitap edebilmelidir. Birbirleriyle fiziksel olarak omuz omuza yürüyebilmeleri, dünyanın geleceğini konuşabilmeleri, paylaşabilmeleri adına hac ibadetinin esasında toplumsal, İslam ümmeti adına bir mesajı var" diye konuştu.

"Uğurladığımız hacı sayısı İstanbullularla sınırlı değil"

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran da İstanbul kayıtlı 8 bin 680 hacıdan 4 bin 997'sinin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla hacca gittiğini belirterek, "İstanbul Müftülüğü ve İstanbul'daki 2 havalimanı olarak uğurladığımız hacı sayısı İstanbullularla sınırlı değil. Çevre illerin hacıları da buradan gidiyor. Toplamda inşallah 7 bin 600 hacıyı uğurlayacağız. 34 kafilemiz gidecek. Kafilelerde de kadın görevlilerimiz olacak. Bunun 24'ü Atatürk, 17'i ise Sabiha Gökçen havalimanlarından gidecek" diye konuştu.

Hacı adaylarının görüşü

Hacı adayı Hasan Çubuklu, 2004'ten beri hac için beklediklerini, bu yıl ise eşiyle birlikte hacca gittiklerini söyledi. Çubuklu, "Muhteşem bir duygu. Çok mutluyuz. Anlatılmaz. Sanki hayattaki bütün arzu ettiklerine kavuşuyor gibi bir duydu" dedi.

Çorumlu 58 yaşındaki Hasan Çelik, eşiyle gittiği hac için 4 yıldan beri beklediklerini ifade ederek, Türkiye'ye de dua edeceklerini dile getirdi.

Hacca oğlu ve geliniyle giden 70 yaşındaki Nurhan Şahin de "Mevlam yardımcımız olsun. Biraz önce ağlıyordum mutluluktan. Rabbim sağ salim çocuklarımıza dönmeyi nasip eylesin. Peygamberimize gidiyoruz, inşallah" ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, uğurlama duasıyla son buldu. AA