Bekir POLAT/ Emsalleri; Kayseri, Konya, Kocaeli, Elazığ, Bursa, Üsküdar da olan ve TÜBİTAK ile koordineli bir şekilde hazırlanan projede kaba inşaatta sona yaklaşan ekipler, bünyesinde birçok sosyal donatı alanını barındıran merkezi kısa sürede tamamlayarak Şanlıurfalı gençlerin hizmetine sunmayı hedefliyor.

BEYAZGÜL: GENÇLERİMİZ YETENEKLERİNİ KEŞFEDECEK
Yapımı süren projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, "Şanlıurfa genç nüfusta Türkiye'nin zirvesinde. Dolayısıyla bu projeyi çok önemsiyoruz. Geçmişte olduğu gibi bu topraklarda bilimin ön plana çıkmasını istiyoruz. Gençlerimiz geçmişten ilham alarak kendilerini, yeteneklerini keşfedebilecek. Yapılacak bu tesis sayesinde Ar-ge çalışmalarını yürütebilecekleri, deney ve araştırma yapabilecekleri modern ekipmanlara kavuşmuş olacaklar" diye konuştu.

PROJE ALANIYLA CAZİBE MERKEZİ OLACAK
"Gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır" diyerek sözlerini sürdüren Beyüzgül, "Bilim Merkezimiz 9 bin metrekare kapalı alanı, 40 bin metrekare peyzaj alanı olmak üzere toplamda 51 bin 402 metrekarelik proje alanıyla bir cazibe merkezi olacak. Zeytin Dalı Kampüsü yakınında inşa edilen Şanlıurfa Bilim Merkezi öğrencileri bilim, teknoloji ve inovasyon ile buluşturarak Şanlıurfa'dan bilim insanları, mucitler yetişmesinin de önünü açacak. Öğrenciler okullarında aldıkları teorik eğitimi bilim merkezinde pratik olarak uygulama fırsatı bulacak. Merkezimiz, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine hız kazandırarak inşallah ülkemizdeki güzel örneklerden biri olacaktır" ifadelerine yer verdi.

BİLİM MERKEZİNDE NELER VAR?
İçerisinde geçici ve daimi sergi salonları, atölye, cafe, restoran, depolar, mescit, stem laboratuarları, dijital kütüphane, okuma odaları, konsantrasyon odası teknoloji ve inovasyon adına gençleri her açıdan destekleyecek yeni nesil teknolojiler yer alacak.