Yüksel POLAT / Şanlıurfa STK'ları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem yaptığı çağrıda; ' Aziz Şanlıurfalılar şanı yüce Şanlıurfalılar kadını erkeği, genci yaşlısı, zengini fakiri mert olan Şanlıurfalılar bu çağrı sizlere. Tarih şahittir ki defalarca kapılarınızı çaldık, gönlünüzü açtınız merhamet ellerinizi uzattınız, 600 bin muhacire kol kanat gerdiniz, ekmeğinizi, sevginizi, sabrınızı paylaştınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Biliyorum ki hakkınız teşekkürle ödenmez.
( And olsun ki eğer şükrederseniz elbette size niyetimi artırırım. İbrahim suresi ayet 7 ) Buyuran bir Rabbin kulları olarak bir kez daha kapınızı çalmak istiyoruz. Gönlünüze cömertliğinize sağavetinize, merhametinize sığınmak istiyoruz.
Kimin adına ( R.S.A buyurdular ki size Yemenliler geldi onlar ince ruhlu ve yufka yürekli insanlardır.) Dediği her 10 dakikada bir çocuğun gıdasızlıktan öldüğü Yemen için, evet bugün Yemen de insanlık ölüyor yükselen feryatlara çığlıklara duyarsız kalamazdık. Birileri kör, sağır, dilsiz, olabilir ama biz asla. Tarih boyunca hep mağdur ve mazlumların yanında yer alan bir ecdadın torunları olarak tarihin omuzlarımıza yüklemiş olduğu sorumluluk bilinciyle hareket etmek zorundayız. Büyük millet olmanın gereği budur' dedi.
Arakan, Çad, Tanzanya, Suriye gibi savaş, kuraklık, göç gibi nedenlerden dolayı etkilenen ülkelerdeki insani yardım çalışmalarının da devam ettiğini belirten Osman Gerem, Şanlıurfalıların şimdiye kadar maddi ve manevi destekleri ile mazlum insanların yanında olduklarını ve olmaya da devam ettiklerini belirterek şimdiye kadar desteğini esirgemeyen tüm iyiliksever Şanlıurfalılara teşekkürlerini iletti