İshak POLAT / Fırat nehri üzerinde kurulan Türkiye'nin 3. Büyük asma köprüsünün Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması üzerine köprüye " Selahaddin Eyyübi" isimin verilmesi isteği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyaret öncesinde bir kez daha gündeme geldi.
Ocak ayında gazetemiz GAPGündemi'nin başlattığı " Selahaddin Eyyübi" ismi Şanlıurfa ve ilçeleri başta olmak üzere bölgede faaliyet gösteren yüzlerce STK ve Kanaat Önderi tarafından büyük bir destek görmüş ve dile getirilmişti.
Köprüye yakın bir köyün ismine binaen Nissibi isminin, Fırat nehri üzerinde kurulan Türkiye'nin 3. Büyük asma köprüsünün yanında temelleri AK Parti tarafından atılan Barış ve kardeşlik süreci gibi bu coğrafyada yaşayan Türk, Kürt, Arap gibi bir çok etnik kimliğin bin yıllık bir kardeşlik hukukunu simgelediğini belirten vatandaşlar, STK temsilcileri ve Kanaat Önderleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyareti sırasında bu taleplerini Cumhurbaşkanına iletmek için çaba sarf edeceklerini ve Çözüm sürecinin mimarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a " Usta, bin yıllık tarihi geçmişimiz ve bölgede yaşanan olayların ışığında 3. Büyük köprümüze " Selaheddin Eyyübi" ismini vermek size yakışır diyeceklerini belirttiler.
Köprüye " Selahaddin Eyyübi" ismi verilmesi için kampanya başlatıldığı zaman ulaştıkları AK Partili yetkililerinden köprünün isminin Cumhurbaşkanı " Recep Tayyip Erdoğan" isminin verileceği bilgisini aldıklarını belirten bazı STK temsilcisi ve Kanaat Önderleri bundan dolayı kampanya ile ilgili olarak çok fazla girişimde bulunmadıklarını ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ismi verilmeyen köprüye bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından " Selahaddin Eyyübi" isiminin verilmesini talep ettiler