İLKHA / 'Dünya Kudüs Haftası', Recep ayının son haftasında farklı ülkelerde çeşitli programlar ve etkinliklerle kutlanıyor.

Mavi Marmara Gazisi Behçet Atila, Kudüs'ün birçok özelliği ile Müslümanlar için önemli olduğuna vurgu yaptı.
Müslümanların ilk gündem maddesinin sürekli olarak 'Kudüs' olması gerektiğini belirten Atila, Kudüs'ün Müslümanlar tarafından gündem yapılmasının işgalci Yahudileri rahatsız ettiğini ifade etti.
Tarih boyunca Kudüs'e egemen olan devletlerin tüm dünyaya da egemen olduğunu ifade eden Atila, Kudüs'ün sürekli bir şekilde Müslümanların gündeminde olması gerektiğini belirtti.
Kudüs'ün birçok özelliği ile Müslümanlar için önemli olduğunu belirten Atila, 'Kudüs, özgürleşinceye kadar dünyada yaşayan her Müslüman'ın her zaman birinci gündem maddesi olmalıdır. Kudüs'ün bizim için çok değeri, özellikleri ve tarihi bir misyonu vardır. Evvela Kudüs bizim ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'yı içinde barındıran bir yerdir. Miraç hadisesi Kudüs'te vuku bulmuştur. Yine İslam tarihinde birçok Peygamber, Kudüs'te yaşamıştır. Kudüs, Allah ile kurbiyetinin sağlandığı, büyük zatların, alimlerin ve evliyaların yaşadığı bir beldedir. Kudüs'ün Müslümanlar için önemli olmasına dair birçok etken vardır. İslam tarihinde Kudüs üçüncü kutsal şehrimizdir. Mekke ve Medine'den sonra en önemli mekan Mescid-i Aksa ve Kudüs'tür. Kudüs, maalesef 1917'de İngilizler tarafından işgal edilmiştir. İngilizler, Kudüs'ten çıkarken burayı Yahudilere teslim etmiş ve 1948 tarihinde işgal devletinin orada kurulmasına sebebiyet vermişlerdir. O gün bugündür Kudüs ve Mescid-i Aksa Günyüzü görmedi ve hazin bir şekilde Müslümanları beklemektedir.' şeklinde konuştu.


'Kudüs, işgalden kurtulmadıkça hiçbir Müslüman özgür değildir'
Kudüs'ün her zaman Müslümanların birinci gündem maddesi olması gerektiğini vurgulayan Atila, 'Dünya Müslümanları olarak herkesin Kudüs için mutlaka bir şeyler yapması gerekir. Yapılabilecek çok şey vardır. İHH olarak Genel Başkan'ımızın bu yönde bir talimatı da var. Elhamdülillah, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı gündemimizden çıkarmadık. Afganistan, Suriye, Irak, Yemen ve Somali için çalışırız; ama her zaman sadece bir hafta değil, yılın 12 ayı boyunca Kudüs bizim gündemimizdedir. Kudüs'ü de sürekli gündemleştirmek istiyoruz. Kudüs ile ilgili haftanın ilan edilmesi ve bu hafta vesilesiyle etkinlikler yapılması güzel bir gelişmedir; ama Müslümanların bunu bir haftaya sığdırmaması gerekir. Selahattin-i Eyyubi'nin yaptığı gibi Kudüs işgal altındayken gülmeyi uygun görmüyor ve günün birinde Kudüs'ü fethediyor. Selahattin-i Eyyubi'nin torunları olarak bu coğrafyanın insanları olarak bizler de Kudüs'ün bir an önce işgalden kurtulması için çalışmalıyız. Kudüs, işgalden kurtulmadıkça kanaatime göre hiçbir Müslüman özgür değildir. Müslümanlar, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşunca özgür olacaktır.' diye konuştu.

'Kudüs'e egemen olan kim ise dünyayı onlar yönetmiştir'
Kudüs'ün şu anki durumu ile ilgili bilgiler paylaşan Atila, 'Kudüs, Doğu Kudüs ve Batı Kudüs diye fiili olarak ayrılması söz konusudur. ABD Başkanı Trump, işgal devletinin başkenti olarak Kudüs'ü ilan etti. Bu durum, Avrupa ve Batı için büyük bir stratejidir. Dünya tarihine baktığımız zaman Kudüs'e egemen olan kim ise dünyayı onlar yönetmiştir. İslam döneminde Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların kontrolü altındayken o zaman Müslümanlar dünyaya hükmediyordu. Kudüs, bugün bir avuç Yahudi'nin elindedir hem Müslümanları hem de diğer insanları parmağında oynatmaya çalışıyorlar. Kudüs'te müspet çalışmalar azdır. Umudumuzu yitirmiyoruz, umutluyuz ve çalışacağız.' ifadelerini kullandı.

'Kudüs, şu an zaten fiili olarak işgal altındadır'
Yahudilerin Mescid-i Aksa ile ilgili sinsi planına değinen Atila, 'Yahudiler, Mescid-i Aksa'nın altını oyarak bir şekilde burayı diskalifiye ederse, Müslümanların oradaki faaliyetlerini önlerlerse Kudüs'ü tamamen işgal edebilirler. Kudüs, şu an zaten fiili olarak işgal altındadır. Müslümanların sürekli olarak Mescid-i Aksa'yı gündemde tutmaları Yahudileri rahatsız etmektedir. Mescid-i Aksa'nın turistlik bile olsa mutlaka Müslümanlar tarafından ziyaret edilmesi gerekir. Müslümanların aidiyetinin pekiştirilmesi açısından Kudüs, gündemden düşürülmemelidir. Kendi çocuklarımıza 'Burası bizimdir.' diyebilmemiz için Müslümanların akın akın Kudüs'e ziyaretler gerçekleştirmesi gerekir. İnşallah günün birinde Hazreti Ömer gibi, Selahattin-i Eyyubi gibi Fatihler çıkarak, burayı bir an önce fetheder. Kudüs'ü tekrar İslam topraklarına katıp, işgalcileri oradan defeder.' dedi.