Tuğba POLAT / İmza attığı sosyal sorumluluk projeleriyle gökteki başarılarını gönüllere de nakşetmeyi başaran Türk Hava Yolları (THY), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle hayatında hiç uçağa binmeyen ve deniz görmeyen Harran - Avlak Ortaokulu öğrencilerini uçakla İstanbul'a getirerek boğazda tekne turu yaptırdı.
Dünyanın faaliyette olan en köklü havayolu firmalarından biri olarak ülkemizin göğsünü kabartan THY, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, duygu yüklü bir etkinliğe daha imza attı. Harran İlçesindeki Avlak Ortaokulu'nun duyarlı öğretmenlerinden bir mektup alan yetkililer, okuldaki öğrencilerin hayatında hiç uçağa binmediğini ve hiç deniz görmediklerini öğrenince rotalarını ilçeye çevirdi.

ÖĞRENCİLERİ OKULLARINDA ZİYARET ETTİLER
Proje kapsamında THY Pilotları Evren Hatipoğlu ve Sedat Yalınahbap ile 6 kişiden oluşan kabin ekibi, Şanlıurfalı öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek üzere TK6962 sefer sayılı uçakla Şanlıurfa'ya ulaştı. Harran'da çocukların eğitim gördükleri okulda öğrencilerle bir araya gelen THY'nin kokpit ve kabin ekibi, keyifli bir sohbetin ardından çocukları alarak İstanbul'a uçtu.

ÇOCUKLARIMIZIN HAYATLARINA DOKUNMAK İSTEDİK
Türk Hava Yolları tarafından etkinliğe ilişkin hazırlanan klip ise sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Kısa sürede yüz binlerce kişi tarafından izlenen 23 Nisan özel klibi izleyenleri duygulandırdı. Klipte verilen mesajda, 'Avlak Ortaokulu'ndaki çocuklarımız hayatlarında hiç denizi görmediler. Bunun farkında olan mesleğine aşık öğretmenlerimiz bize ulaştı. Biz de çocuklarımızın hayatlarına dokunmak istedik' notu paylaşıldı.

SİZLERİN HAYALLERİ BİZİM MİRASIMIZDIR
Klipte en dikkat çeken ayrıntı ise çocukların gözlerinde ki sevinç ve hayranlık oldu. Uçuş sırasında kabinden öğrencilere seslenen Pilot Yalınahbap, 'Dünümüz yarınımız ve geleceğimizin hayallerini oluşturan siz çocuklarımızla uçmaktan gurur duymaktayız. Sizlerin hayalleri bizim mirasımızdır. Göklerdeki serüveniniz hiç bitmesin. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız kutlu, kanatlarınız hep açık ve hayalleriniz hep yüksekte olsun' diyerek çocukların heyecanını paylaştı.

BOĞAZ TURU YAPTILAR TARİHİ MEKÂNLARI GEZDİLER
THY'nin özel seferiyle İstanbul'a gelen öğrenciler, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezme imkanı buldu. Hayatlarında ilk kez deniz gören Harranlı öğrenciler İstanbul boğasında tekne turu yaparak unutulmaz bir gün geçirdi.