Bekir Polat / " Erdoğan hayranı şair yardıma muhtaç" haberimiz üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri de harekete geçerek Suriyeli yazar ve şair Fuzyea Almarie'yi ziyaret ederek yapılabilecek yardımlar konusunda incelemelerde bulundular.
Son yıllarda sosyal devlet anlayışı çerçevesinde aile, dul, yetim, şehit aileleri, kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlı ve engellilere yönelik çalışmaların yanı sıra Suriyeli muhacirlere yönelik çalışmalarla da adından söz ettiren ASPİM gazetemizin haberi üzerine harekete geçerek Suriyeli yazar- şair Fuzyea Almarie'ye görevli personel göndererek yerinde tespitlerde bulundu. Yazar- şairin yaşam koşulları ve sağlığı hakkında gerekli incelemelerde bulunan ASPİM yetkilileri yapılabilecek çalışmaları değerlendireceklerini ifade ederek önümüzdeki günlerde gerekli adımları atacaklarını belirttiler.
Suriyeli yazar- şair Fuzyea Almarie ise ASPİM yetkililerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Suriyeli muhacirlere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.