İLKHA/ İstanbul Üniversitesi Bilim ve Fen Topluluğu öğrencileri Hilvan'da ortaokul öğrencilerine bilimsel düşünme süreçlerini laboratuvar ortamında göstererek deneyler yaptı.
İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri ve Astronomi bölümü öğrencileri Hilvan'ın Çimdelli Ortaokulu öğrencilerine uygulamalı olarak bilimsel düşünme süreçlerini yaptıkları deneyler ile anlattılar.
Yaptıkları bilim çalışması hakkında bilgilendirmelerde bulunan grup Başkanı Rabia Sabah, 'Köy okulu projemiz vardı bunun için İstanbul Bağcılar Belediyesine bir talepte bulunduk. Onlarda kardeş Belediye olarak Hilvan Belediyesi ile görüştüler bilimi yaymak istiyorduk onlarda bu konuda bize destek oldular. Bize Çimdelli Ortaokulunu önerdiler bu sayede bilimi yayma fırsatı bulduk. Okulda 16 atölye kurduk Astronomi, kimya, Fizik, Biyoloji ve birçok alana hitap ettik. Öğrencilerimizi bilim ile buluşturduğumuz için mutluyuz. ' dedi.
Çimdelli Ortaokulu Müdürü Mehmet Hanifi Aslan, İstanbul'dan gelen öğrencilere teşekkür ederek şöyle konuştu: 'Bilimsel düşüncenin hem gelişim hem de ülkemiz açısından epey bir yol kat ediyoruz. Özellikle artık bilimsel düşüncenin ve uygulamaların ortaokul ve ilkokullarda bu metodolojinin yaygınlaştığını görüyoruz. Bunun eğitim sistemimizin içeriğine sirayet ettiğini görüyoruz, bu olumlu ve sevindirici bir durum. Zaten ülkedeki savunma sanayinde ve yazılım sektöründe şu anda bir atılım gerçekleştiriyoruz. Bu noktada eğitimli ve genç bir nüfusumuz var, bu giderek artıyor. Eğitim hem bizim toplumumuzu biçimlendirdiğimiz hem toplumumuz adım atarken eğitim sektörümüzün daha iyi hale geldiğini görüyoruz. Bugünler dünlerden daha iyi yarınlarda İnşallah bugünlerden daha iyi olacaktır.'
Bilim ve Fen Topluluğu yönetim üyesi Neslihan Bozkurt da 'Bağcılar Belediyesine kardeş Belediye olan Hilvan'a geldik küçük yüreklere dokunmak istedik, dokunabildiysek ne mutlu bize.' diye konuştu.
Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut yapılan deneyleri yerinde inceledi.