AA / Başbakan Davutoğlu, Ceylanpınar Belediyesini ziyaret etti. Davutoğlu, daha sonra belediye binasından vatandaşlara seslendi.
Bugün hayatında hiç unutmayacağı bir gün yaşadığını belirten Davutoğlu, bir selamla dahi Ceylanpınar'ın kendilerini bu şekilde karşılamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Sabah Kilis'te Dağ Karakolu'nu ziyaret ettiğini hatırlatan Davutoğlu, "Suriye'ye doğru baktım, ah dedim ah tarih boyu bir arada olan bu kardeşleri ayıran kim" dediğini belirtti. Davutoğlu, DAEŞ terör örgütüne karşı bir kez daha seslerini yükselttiklerini bildirdi.
Vatandaşların "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları üzerine Davutoğlu, "İşte Ceylanpınar'ın ruhu bu. Şehitler ölmez, vatan bölünmez" dedi.
Orada, Şehit Yalçın Nane'nin silah arkadaşlarıyla konuştuğunu aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Hepsinin gözleri yaş doluydu ama vakurdular. Kimisi Siirtli'ydi, kimisi Sinoplu'ydu, kimisi Kayserili'ydi, kimisi Türkiye'nin doğusundan kimisi batısından, kimisi Türk, kimisi Kürt, kimisi Alevi, kimisi Sünni ama omuz omuza silah arkadaşları Yalçın Nane'yi andılar. Biz oradan dönüp aslında bugün sabah dağ karakolunda verdiğimiz tabloyla şunu söyledik sınır ötesine. Bir şehidimizin kanına girenlere hesabını mutlaka sorarız. Buradan ilan ediyorum, 23 Temmuz'da Yalçın yiğidimizi öldüren DAEŞ terör örgütü veya herhangi bir başka örgüt, şurada 100 metre öteden, Suriye'den ülkemize bir tehdit teşkil ederse aynen 23 Temmuz gecesi gibi tepelerine biner cezalarını veririz."
Davutoğlu, Suruç'ta olduğu gibi vatandaşların katledilmesi halinde de bunu yapanları cezalandıracaklarını kaydetti.
Ceylanpınar'a şehitleri anmak için geldiklerini belirten Davutoğlu, "Aslında bugün siz buradaki mevcudiyetinizle diyorsunuz ki 'şehit Okan, şehit Feyyaz bizim evladımızdır, Ceylanpınarlı'dır, Niğdeli'dir, Kırşehirli'dir ama bu ülkenin evladıdır her şeyden önce" diye konuştu.
Vatandaşların, "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları üzerine Davutoğlu, "Polise, askerimize, her bir vatandaşımıza uzanan eller kırılsın ve bilin ki kırılacak, kırılacak, kırılacak" dedi.
Davutoğlu, Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ettiğini ve orada şehit polislerin arkadaşlarıyla görüştüğünü, ailelerini aradığını anlattı.
Başbakan Davutoğlu, "Onlardan size selam var. Diyorlar ki onları öldürenler Ceylanpınarlı, Şanlıurfalı olamaz, bu ülkenin evladı olamaz. Onları gece yarısı enselerinden kurşunla alçakça, haince öldürenler insan olamaz" ifadelerini kullandı.
"Niğde'ye, Kırşehir'e seslenin, Ceylanpınar Niğde'nin, Kırşehir'in kardeşi mi, ebediyen kardeşi olacak mı" sorusuna vatandaşların hep bir ağızdan "evet" karşılığını vermesi üzerine Davutoğlu, "İşte bu ses bugün Ceylanpınar'dan Hakkari'ye, Yüksekova'ya, Edirne'ye gidiyor. Allah sizden razı olsun" diye konuştu.
Davutoğlu, Ceylanpınar'ın kahraman bir belediye başkanı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"1,5 yılda 4 kez suikast yaptılar ona ama başını eğmedi. Ceylanpınarlı yiğitler başlarını eğmezler. 2 kilometreye yakın emniyet müdürlüğünden buraya yürüdük. Yolda bana muhabbetle sarılan Ceylanpınarlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bağrıma bastığım Ceylanpınarlı bebeklere, çocuklara teşekkür ediyorum. Bilsinler ki onları bağrıma basarken, kendi evladımı basar gibi bastım. Türk, Kürt, Alevi, Sünni kim olursa olsun bu ülkenin evlatları birdir, kardeştir, iridir, diridir diye bastım. Şimdi bu yiğit gençler her yerde omuz omuzalar. Ama Okan kardeşimiz, Feyyaz kardeşimizi gece yarısı evinde katleden hainler var ya, o bölücü terör örgütü mensupları var ya onlar bu kardeşliği bozmak istiyorlar. Onlar bu kardeşliği bozmak isteseler de biz ebediyen kardeşiz, kardeş kalacağız."
Davutoğlu, vatandaşların "Kahrolsun PKK sloganları" üzerine, "Burada kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen herkes kahrolsun, haince saldıran herkes kahrolsun" dedi.
Bulundukları yerin 100 metre ötesinde Suriye sınırı olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Buranın adı Ceylanpınar, oranın adı Rasulayn, Serekani. Hepsi aynı anlama geliyor. Biri Türkçe, biri Arapça, biri Kürtçe ama burada yaşayanlar hep kardeşti, hep kardeş olacaklar. Bu PKK, bu bölücü terör örgütü ne yapmak istiyor biliyor musunuz, DAEŞ ne yapmak istiyor biliyor musunuz? Sınırın 100 metre ötesinde Türk'ü, Arap'ı, Kürt'ü, Sünnisini, Alevisini birbirine kırdıranlar, o çeteciler istiyorlar ki bu kardeş kavgası Türkiye'ye de yansısın. DAEŞ öyle istiyor Suruç'ta bomba patlattı. Bekledi ve istedi ki Türkiye tarafında da kardeş kardeşe kıysın. PKK öyle istiyor, bölücü terör örgütü DAEŞ'in cinayetinden, katliamından, teröründen 3 gün sonra bu kez PKK terörü burada, Ceylanpınar'da hiçbir zaman unutmayacağımız bir şekilde iki kardeşimizi haince ensesinden vurdu. Diyarbakır'da, Tansu polisimizi yardıma giderken, trafik kazası diye ihbarda onu şehit etti. İşte DAEŞ ile bu PKK arasında kardeş kavgası çıkarmak anlamında hiçbir fark yoktur. Biz de DAEŞ'i nasıl cezalandırdıysak bilsinler ki polisimizi evinde uyurken şehit edenleri de aynı şekilde cezalandırdık, gerekirse yine cezalandırırız."