Bekir Polat

Turizm Platformu Üyeleri, Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen ve 91.Şube Şefi Şükrü Ağırağaç ile bir araya gelerek turizm güzergahlarında tespit edilen yol sorunlarını iletti.

Turizm alanında sorunları tespit etmek, çözüm önerileri ve turizm konusunda Şanlıurfa'da farkındalık oluşturmak, sorunların tespiti ve çözümü noktasında gerekli girişimlerde bulunmak üzere ŞUTSO Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, Acente ve Otel işletmecileri ile basın mensuplarının katılımıyla oluşturulan Turizm Platformu, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Turizm Platformu Üyeleri, yürütülen çalışmalar kapsamında Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen ve 91. Şube Şefi , Şükrü Ağırağaç'a turizm güzergahlarında tespit edilen yol sorunlarını yazılı olarak ileterek çözümü konusunda desteklerini talep etti.

Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen ve beraberindeki heyetin Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin'ne gerçekleştirdiği ziyarette hazır bulunan Turizm Platformu Başkanı C.Asuman Yazmacı, Üyeler Abdurrahman Toprak, Mehmet Turan, Cahit Dönmezler, Mutlu Güneş ve İshak Polat; Turizm Platformu tarafından, Turizm Sorunları ve Çözüm Önerileri Raporu'nda tespit edilen Karayolları ile ilgili sorunları, Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen'e yazılı olarak iletti.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Turizm Platformu Başkanı C.Asuman Yazmacı, 'Turizm Platformu olarak sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerimizi hazırlamak üzere, yoğun bir saha çalışması gerçekleştirerek 169 sayfalık detaylı bir rapor hazırladık. Bu rapora göre tespit edilen ve İlimiz turizminin gelişmesine engel teşkil eden yol sorunlarımız şöyle; Şanlıurfa - Akçakale karayolu üzerinden Harran'a dönüş noktasında kavşak eksikliği, Harran İlçesi'nden; Han-el Ba'rur, Şuayb Şehri, Soğmatar'a giderken 10. Km'deki çatallı yol kavşağında yön tabelasının olmaması, Mardin yolu üzerinden Göbeklitepe' ye dönen kavşakta yer alan mevcut yön tabelasının standartlara uygun olmaması, Göbeklitepe' ye gitmek için alternatif yolun olmaması, Göbeklitepe mevkiinde bulunan otobana bir bağlantı yolunun açılması, Birecik'ten Halfeti' ye gidiş yol güzergahının dar olması ve yön tabelası eksikliği, Birecik'ten Halfeti'ye dönen ilk kavşağın standartlara uygun hale getirilmesi. Eski Halfeti'ye giderken yol bariyerlerinin olmaması gözlenmiş, Halfeti-Bozova-Yaylak Karayolu yapım çalışmasının olamaması. Hazırladığımız raporda tespit ettiğimiz bu sorunları Karayolları 9. Bölge Müdürü Sayın Şamil Gülen'e yazılı olarak ileterek sorunların çözümü konusunda desteklerini talep ettik. İlimizin önemli sektörlerinden olan turizm sektöründe oluşacak sıkıntıların bertaraf edilmesi adına, turizm sezonuna kadar bu sorunlara çözüm bulunacağını umuyoruz' dedi.

Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen ise yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'ya ve Bölge Müdürlüğüne bağlı diğer illere en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduklarını söyleyerek bu sorunların da çözümü için gerekli çalışmalarda bulunulacağını ifade etti. Şamil Gülen ayrıca, ilimizde 3 köprülü kavşağın ve yeni çevre yolunun ihale sürecine hazır olduğunu bu sürecin hızlı bir şekilde yürütüleceğini umduğunu sözlerine ekledi.

ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin'de yaptığı açıklamada özellikle Harran, Soğmatar, Şuayip Şehri, Göbeklitepe güzergahındaki turizm güzergahı yolunun bitirilmesi konusunda ŞUTSO olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ve bu konuda ilgili makamlarla tekrar görüşeceklerini ifade etti.