Haber Merkezi / Şanlıurfa Valisi Sn. Abdullah Erin Başkanlığında oluşturulan İl Pandemi Kurulunda da görev alan İ.Halil Peltek, kurulda verilen bilgileri de paylaştı. Başkan Peltek ilimizde günde yaklaşık 4000 vaka testi yapıldığını, 300 araç, 1000'e yakın sağlık çalışanı ve 100 mobil doktor ile filyasyon takibi gerçekleştirildiğini, hastanelerdeki yatak kapasitesi ve yoğun bakım ünitesinde ki kapasitelerin, ilimiz için yeterli sayıda olduğunu söyledi.
Bütün çağrı merkezlerinin devrede, tüm kamunun seferberlik halinde olduğunu aktaran ve vakaların azaltılması için sadece devlet imkanlarının yeterli olmayacağını da ifade eden Başkan Peltek 'Vatandaş devlet işbirliği içerisinde topyekûn bir mücadeleyle ancak bu virüsten kurtulabiliriz. Bakın dün edindiğimiz bir bilgide sadece Eyyubiye ilçemizde Korona Virüs taşıyıcısı olan ve evde izole olması gerekirken dışarıya çıkan 57 vatandaşımız, sağlık ekiplerimizin denetimiyle belirlenmiş. Bu asla doğru bir davranış değil, vatandaşlarımızın kurallara riayet etmesi lazım. Artık izole olması gerekirken dışarıya çıkan vatandaşlar için daha ciddi cezai müeyyideler uygulanacak.
Bu kapsamda vaka sayısının azaltılması, hastaların en kısa sağlıklarına kavuşması adına gösterilen üstün gayret için başta Şanlıurfa Valisi Sn. Abdullah Erin'e, Jandarma Alay Komutanlığına, Emniyet Müdürlüğüne ve Sağlık İl Müdürlüğüne bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Ayrıca, bir parantez de sağlık çalışanları için açmak istiyorum. Korona Virüs Salgını sürecinde sağlık çalışanlarımız görevlerini fedakarca yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Buradan onlara bir kez daha şükranlarımızı iletiyoruz. Sağlık çalışanlarımızın canları pahasına yürüttükleri çalışmalara bizler de vatandaş olarak yardımcı olmak zorundayız. Hastaları kurtarma gayesiyle çalışırken virüs kaparak vefat eden sağlık çalışanlarımız oldu. Başta, geçtiğimiz günlerde Vefat eden Acil Tıp Hekimi Abdurrahman Demir ile yaşamını yitiren tüm sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.' İfadelerini kullandı.