Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi, şehirler arası terminalin yanı sıra gerek toplu taşıma araçlarında gerekse toplama merkezleri ve duraklarda hijyen çalışmalarını sürdürüyor.

Hijyen ve dezenfekte çalışmalarıyla ilgili olarak Basın Daire Başkanlığından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Günlük ortalama 180 bin vatandaşın şehir içi ulaşımını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada konforlu ve insana saygılı olduğu kadar hijyenik koşulları da göz önünde bulundurarak uygulamalarına devam ediyor. Bünyesindeki 330 araç ile çoğu güzergahta 24 saat esası ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, son dönemlerde vatandaşların da hassasiyetini ön planda tutarak hijyen çalışmalarını sıklaştırdı.

ARAÇLARDA VE DURAKLARDA HİJYEN ÖN PLANDA

Büyükşehir Belediyesi oluşabilecek enfeksiyonların olası bir şekilde vatandaşları etkilememesi için sefer saatleri dışında bünyesindeki atölyelerde beklettiği araçlarında hijyen ve dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler bunun yanı sıra şehir merkezindeki 3 toplama merkezinde ve duraklarda da aynı hassasiyetle çalışmalar yürütüyor. Ekiplerin yaklaşımından dolayı Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'e ve Büyükşehir ekiplerine teşekkür eden vatandaşlar, 'Böylesine bir süreçte Büyükşehir ekiplerimizin çalışmaları son derece titiz ve koordineli. İnsan sağlığına yönelik çalışmalarından ötürü emeği geçenlere teşekkür ederiz' diye konuştular.

TERMİNALİN HER BÖLÜMÜ DEZENFEKTE EDİLİYOR

Şehir genelindeki çalışmalar şehirler arası otobüs terminalinde de devam ediyor. Hijyen uygulaması hususunda deneyimli Büyükşehir personelleri terminalin her yerini teknolojik gereçlerle bilimsel verilere uygun bir şekilde dezenfekte ediyor. Yolcu bekleme alanları, yemekhane ve kafeteryaların yanı sıra peronlar ve kişisel temizlik bölümleri gibi tüm alanlar titizlikle hijyen ve dezenfekte uygulamasına tabi tutuluyor. Terminali kullanan vatandaşlar da yaklaşımından dolayı Başkan Beyazgül'e ve Büyükşehir çalışanlarına teşekkür etti.