Tuğba POLAT / Halk sağlığını korumaya yönelik yürüttüğü denetimlere ara vermeden devam eden Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentin işlek noktaları olan Bahçelievler ve Açıksu Caddesinde market ve bakkallara yönelik denetime çıktı.
Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları bölgede gerçekleştirilen denetimlerde işyeri açma ruhsatı, hijyen ve ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edildi. İnceleme esnasında bir markete giren zabıta ekipleri, tüm gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerinin geçtiğini belirledi. Gazlı içecekler, cips ve hazır çorbaların aralarında bulunduğu 9 kalemde 4 bin 120 ürün ele geçirildi.

500 KİLO GIDA ÜRÜNÜ İMHA EDİLDİ
Açıksu Caddesinde sürdürülen denetimde ise bir markette kilolarca küflenmiş ve bozulmuş gıda ürünü bulundu. Denetim esnasında 36 kilogram kuru yemiş, 25 kilogram pestil, 85 kilogram turşu, 63 kilogram peynir, 93 kilogram zeytin, 97 kilogram domates salçası ve 27 kilogram cevizli sucuğa imha edilmek üzere el konuldu. Tarihi geçmiş yiyecekler, tutulan tutanağın ardından imha edilirken, vatandaşların sağlığını hiçe sayan işyerleri hakkında cezai işlem uygulandı.

VATANDAŞLAR BİZE İHBAR ETSİN
Denetimlerin ardından açıklama yapan ekipler halk sağlığını ve menfaatini korumak için sürdürülen denetimlerin aralıksız olarak süreceğini belirterek, vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları 444 22 63 numaralı Haliliye Belediyesi İletişim Merkezine bildirmelerini istedi.