Yüksel Polat / Bilimin temelleri arasında sayılan Kimya alanında kimyasal elementlerin periyodik tablosunun oluşturulması 150. yaşını kutlarken , UNESCO ve IUPAC, 2019 yılını Uluslararası Periyodik Tablo Yılı olarak ilan etti. Bu kapsamda tıp ve kimya alanında bir çok öğrencisinin ilgili Üniversitelere yerleştiği Şanlıurfa Fen lisesi anlamlı bir sergiye daha imza attı.
Katıldıkları bir çok bilim fuarında başarılı projelere imza atan Şanlıurfa Fen lisesi öğrencileri Kimya öğretmeni Mehmet Fatih Kaçar koordinatörlüğünde farkındalık oluşturmak için Periyodik Tablonun Doğuşunu ve tarihçesinin sergilendiği periyodik tablo sergisi düzenledi. Önceki gün oluşturulan serginin açılışını Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, Şanlıurfa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Aslan ile birlikte Zeytin Dalı Eğitim Kampüsünde yer alan Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler beraber yaptı.
Sergi açılışından sonra sergiyi gezen Karaköprü İlçe Milli eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz öğrencilerden Periyodik tablonun doğuşu hakkında bilgiler alarak sergiden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Sergiyle ilgili olarak açıklamada bulunan Şanlıurfa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Aslan 'Eğitim alanında en seçkin öğrencilerimizin bulunduğu okulumuzda öğrencilerimize Üniversite ve sonrasında lazım edecek bilgileri sadece ders sırasında değil, bu tür etkinlikler ile aktarıyoruz. Bu tür etkinler konuların, bilgilerin ders sırasında verilen eğitimler ile birlikte akıllarda daha kalıcı olmasına katkıda bulunuyor' dilerek emeği geçen öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.
Sergiyi düzenleyen geleceğin mucitleri öğrenciler ise koordinatörlüğünden ötürü Kimya Öğretmenleri Mehmet Fatih Kaçar'a teşekkür ederek 2020 yılının ilk haftasına kadar açık olan sergilerine kampüs içerisindeki okullarda eğitim gören diğer okullardaki öğrenci arkadaşlarını ve velileri davet ettiler.