İLKHA/ Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki STK temsilcileri ve öğrenci velileri, karma eğitim sorununa dikkat çekerek uygulamanın öğrencilere zarar verdiği gibi eğitimlerinden de gerilemeye neden olduğunu vurguladılar.
Viranşehir Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya, karma eğitimin, Avrupa'nın birçok ülkesinde, verdiği zarar nedeniyle kaldırıldığını söyledi.
Kaya, 'Maalesef karma eğitimi Türkiye de hala devam etmektedir. Bizler sivil toplum kuruluşları olduğumuzdan dolayı bu gibi şikayetler bizlere sürekli gelmekte. Çocuklarımız erkek ve kızların bir birinden ayrı okumalarıyla daha fazla verim alabileceklerini düşünüyorlar. Çocuklarımız bizim için geleceğin bilim ve ilim adamlarıdır. Bilim adamların tespitine göre, karma olmayan eğitim karma olan eğitimden daha fazla başarılı.' dedi.
Yetkilere seslenen Kaya, 'Karma eğitiminden bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz. Bu yolda nasıl bir yol gerekiyorsa o yol takip edilsin. Biz inanıyoruz ki bu konuda halkımız da hükümetimizin yanında olacaktır. Bazıları farklı bakabilir, farklı tarafa çekebilir ama bu çocuklar hepimizin geleceğidir. Bu ülke hepimizin ülkesidir.' şeklinde konuştu.
Viranşehir'in kanaat önderlerinden Mehmet Acet, okullardaki başarısızlığın en büyük sebeplerinden birinin karma eğitim olduğunu ifade etti.
Acet, 'Türkiye'nin eğitiminin kısık kalmasının sebebi karma eğitimdir. Hükümet isterse bu karma eğitimden vazgeçip erkeklere ayrı, kızlara ayrı okullar ayarlayarak daha fazla verim alınmasına vesile olabilir.' diye belirtti.
Öğrenci velilerinden Hüseyin Tepeli ile Halil Dolaş da karma eğitimin faydadan çok zarar getirdiğine dikkat çekerek uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.