Seyfullah POLAT/ 4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan '212 sayılı kanun' adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak 1961 yılından bu tarafa kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat basın çalışanlarına yönelik bir kutlama mesajı yayınladı. Basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Polat yaptığı açıklamada; Gazeteci; kamu yararı için hukukun üstünlüğünü savunan, gerçeğin peşinde koşan, haksızlıklara karşı mücadele eden insandır.
Gazetecilik; Yasama, Yürütme ve Yargı'dan sonra bunların işleyişini toplum adına denetleyen dördüncü kuvvettir. Bu manada gazeteci toplum adına bu ilk üç kuvveti denetleyen kişidir. Gazetecilikte bu durumun kurumsallaşmış halidir. Dolayısı ile gazeteci bu yüklendiği görev ile önemli bir misyonu yerine getiren kişidir.
Gazetecilik eğitim, ciddi bir birikim ve sorumluluk gerektirir. Gazeteci topluma karşı sorumludur ve keyfi hareket etme lüksüne sahip değildir. Gazeteci doğruları bilmek ve bu doğruları savunmak ,hukukun üstünlüğüne inanmak zorundadır. Gazeteci evrensel değerleri bilmek ve siyaset, yasama, yürütme, yargı gibi kurumlarda oluşabilecek yanlışları ortaya koyabilmelidir. Bu bir gazetecinin var olma sebebidir. Toplumun hakkını korumak bir gazetecinin namusudur. Gazeteci memleketin ve milletin namus bekçisidir. Gazeteci toplumun sorumluluğunu üzerine almış bir insandır.
Zor şartlar altında bu görevi yerine getirmek için her türlü fedakarlığı gösteren meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek ve sosyal hayatlarında başarılar dilerim' dedi.