Seyfullah POLAT / Gazetemizi ziyaret ederek Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve Yazı İşleri Müdürümüz Veysel Polat ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Müslüm Abacı'ya Efsane Nehir Fırat'ın yeni çıkan baskısını imzalı olarak takdim etti.
Eyyüp Azlal kitabı hakkında şöyle dedi.' Çalışma alanlarım içerisinde edebiyat tarih ve coğrafya var. Müktesebatım edebiyat olsa da tarihten ve coğrafyadan kendimi uzak tutamıyorum. Atalarımız bize güzel bir coğrafya bıraktı. İftihar edilecek bir tarih bıraktı. Biz de yakın zaman içerisinde 'Harran'a Su Geliyor' türküleriyle büyüdük. Tarihe döndüğümüzde Fırat'ın bir kolu olan Cülap deresi Harran'dan geçtiğini öğrendik. Bütün bu bilgileri edebi bir disiplinle anlattık. İstedik ki okuyucularımız kitabın içinde sıkılmadan yol alsınlar. Kitaba gösterilen ilgiden çok memnunum.
Malumunuz su, canlıların var olması için elzem bir unsurdur. İnsan hayatına da baktığımız zaman medeniyetler su ile var olmuş, medeniyetler su etrafında oluşmuştur. İşte bu noktadan hareketle 'Efsane Nehir Fırat' kitabının ilhamı Fırat Nehri'nden alındı.. Ünlü şair Hayyam, bir şiirinde 'efsane söylediler ve uykuya daldılar' der. Aslında hepimizin bir efsanesi var. Hepimiz bir efsane söyleyip uykuya dalıyoruz. Oysa Efsane Nehir Fırat öyle mi? Efsane söylemiyor, söyletiyor. Acizane biz de bu eserimizde bu efsanelere ve medeniyete bir nebze ışık tuttuk' dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Veysel Polat ise Yazar Eyyüp Azlal'ın Şanlıurfa için önemli bir değer olduğunu belirterek; Eyyüp Azlal kardeşimiz yıllardan beri yazdığı eserler, çıkarttığı dergiler ile medeniyetimize ilişkin görüşlerini halkımıza yansıtmaktadır. Bu çabalarından dolayı onu takdir ediyoruz. Eyyüp Azlal kardeşimizin ikinci baskısını yapan ' Efsane Nehir Fırat' eserinin hayırlara vesile olmasını diliyoruz' dedi.