Haber Merkezi / Kurtuluş Savaşı esnasında verdiği destansı mücadele ile gösterdiği büyük kahramanlıktan dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 7 Nisan 2016 tarihli ve 26. Dönem 69. Birleşiminin 3. Oturumunda kırmızı şeritli İstiklal Madalyası unvanını alan Şanlıurfa'da 'İstiklal Madalyası Beraatı' halkın ziyaretine açılıyor.
Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yılı etkinlikleri kapsamına alınan beraat ziyareti, 7 Nisan'da (Yarın) saat 14.00'den itibaren Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda halka sunulacak.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN DAVET
Yarından itibaren düzenlenecek Kurtuluş etkinlikleri ile İstiklal Madalyası Beraatı için tüm halkı davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Ecdadımızın vermiş olduğu destansı Kurtuluş mücadelesini İstiklal Madalyası ile taçlandırdık. İstiklal Madalyası 2 yıldan bu yana Valiliğimizde ziyarete açılmıştı ardından madalyamızı Büyükşehir Belediyesi aldı ve artık kurumumuzda muhafaza edilecek. Yarın başlayacak olan Kurtuluş yılı etkinliklerimizde halkımıza sunacağız. Ecdadımız nasıl kurtuluşumuzda ve Çanakkale'de mücadele verdiyse kahraman ordumuz yine yakın dönemde Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonları ile ecdada layık bir duruş sergilemiştir. Rabbim her zaman ülkemizi koruma altına alsın. Tüm şehitlerimize minnet ve şükran borçları ile Allah'tan rahmet dilerken, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Tüm bu duygularla yarın başlayacak etkinliklerimizde halkımızı beraat ziyaretine davet ediyoruz' dedi.