Haber Merkezi / Ahmet Yesevi ile Batıkent TOKİ Gençlik Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan yağlı boya resim sergisi, Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Eyyübiye Halk Eğitim Müdürü Necati Taş, Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Ersun Yanal ile çok sayıda sanatsever katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide en çok ilgiyi zeytin dalı tablosu gördü. Yağlı boya zeytin dalı tablosuna hayran kalan Genel Sekreter Açar, tabloyu hazırlayan kursiyere Türk Bayrağı rozeti hediye etti.
Hazırlanan serginin gençlere imkan verildiğinde nelerin yapılabildiğinin bir kanıtı olduğunu ve gençlere yönelik her alanda kurslar düzenlediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan gençlik merkezlerinde kurs eğitimi alan gençlerimizin yapmış olduğu resimler gerçekten çok harika olmuş. Sanat insanın ruh yönünü doyurur. İnsanlar genelde fiziki ihtiyaçların peşine düşer. Ama insanın asıl ihtiyacı ruhun ihtiyacıdır. İnsan kendi iç dünyasındakini sanatına yansıtır. Sanatta her sanatçının kendi ruh dünyası vardır' dedi.
Zeytin dalı tablosunu çok beğendiğini anlatan Açar, 'Milletimiz tarih boyunca kendi coğrafyasının dışında, kendisine sığınanların sığınağı olmuştur. Türk tarihine baktığımızda kırka yakın farklı millet tarih boyunca bize sığınmıştır. Bir terör devleti burnumuzun dibinde bir terör bandı oluşturmak istemektedir. 'Zeytin Dalı' ile biz Afrin'deki, Türk, Türkmen, Kürt, Arap kardeşlerimize hürriyet götürmekteyiz. Biz işgale gitmiyoruz, oraya barış götürüyoruz. Bu harekat ne Kürt kardeşlerimize ne Arap kardeşlerimize ne de oradaki Türkmen kardeşlerimize yöneliktir. Bu millet barış ve medeniyet götürüyor. Onları sömürüden korumak için askerlerimiz oradadır. Rabbim bu devlete zeval vermesin, kılıcımızı keskin etsin' diye konuştu.
'Dünyada ve Türkiye'de Futbol' konulu panel için kente gelen Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Ersun Yanal ise Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve bu genç nüfusun ecdadın izinden emin adımlarla gittiğini söyledi.