İshak POLAT / İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından dünyanın dört bir tarafındaki yetim çocuklara yönelik yürütülen ve Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Memur- Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen tarafından desteklenen ' İyilikte Yarışan Sınıflar' projesi kapsamında öğretmenler ve gönüllüler İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesinde bir araya geldi. Mavi Marmara Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İHH Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Behçet Atila, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem'in yanı sıra öğretmenler ve kampanyaya destek veren gönüllüler katıldı.
Kur'an-ı Kerim Tilaveti sonrasında toplantının açılış konuşmasını yapan İHH Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Behçet Atila yaptığı konuşmada kampanya hakkında bilgi vererek dünya nüfusunun 1/3'nün çocuklardan oluştuğunu ve savaş, hastalık gibi nedenler ile bir çok çocuğunun yetim kaldığını belirterek; Önce bir insan ve bir Müslüman olarak bu yetim çocuklara yardım elimizi uzatmamız gerekiyor. Ama maalesef on binlerce muhacire ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da çeşitli sebepler nedeniyle bu kampanyamız henüz istediğimiz büyüklükte değildir. İnşallah bundan sonra yürütülecek çalışmalar ile Türkiye çapında yoğun ilgi gören bu kampanyada istediğimiz seviyeye ulaşacağımıza, gönüllüler ve yetimler arasında daha çok köprüler kuracağımıza inanıyorum' dedi. Daha sonra söz alan konuşmacılar da özellikle öğrenciler arasında yapılacak çalışmalar ile bu kampanyanın hak ettiği noktaya taşınması için yapılacak çalışmalara değinerek daha çok yetimin yüzünün gülmesi için ellerinden gelecek gayreti göstereceklerini dile getirdiler.
Yaklaşık bir saat süren toplantı slayt gösterilerinin, ve İHH'nın yürüttüğü çalışmaların tanıtıldığı gösterimin ardından sona erdi.