İshak POLAT/ Şanlıurfa merkezli 15 bölge ilinin bağlı olduğu Şanlıurfa bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Şanlıurfa'nın ve bölge turizminin gelişmesi, bunun yanı sıra üyelerinin kendilerine yönelik gelişimlerini en üst seviyeye taşımak için eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Kültürel Mirası koruma derneği tarafından Mardin'de düzenlenen ' Kültürel Mirasın Korunması İçin Kapasite Geliştirilmesi Projesi' kapsamında turist rehberleri ve öğretmenlere yönelik görev yaptıkları illerde somut ve soyut kültürel varlıkların korunmasına yönelik farkındalık oluşturulmasını amaçlayan iki günlük eğitim semirene ŞURO Başkanı Müslüm Çoban Başkanlığında katılan yaklaşık 15 kişilik turist rehberi eğitim sertifikalarını aldı.
Eğitim seminerinin yanı sıra Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan ile bir araya gelen ve Mardin Müzesinde incelemelerde bulunan ŞURO Ekibi bunun yanı sıra Mardin İl Kültür ve turizm Müdürü Alaeddin Aydın ile ve daha sonra Mardin'de görev yapan turist rehberleri, turizm işletmeleri temsilcileri ile bir araya gelerek bölgeye daha çok turist çekmek ve ortaklaşa yapılabilecek turlar konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Eğitim semineri, ikili görüşmeler ve Mardin'de yapılan incelemeler hakkında gazetemize açıklamada bulunan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban turist rehberliğinin sürekli bilgi güncellemesi gereken bir meslek olduğunu belirterek; ' ŞURO olarak üyelerimizin bilgilerini güncellemeleri sağlamak, bölgede mesleğini icra eden meslektaşlarımız arasında ilişkileri daha da sıkılaştırmak ve işbirliğini artırmak amacı ile bu tür eğitim çalışmalarını ve etkinlikleri bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bu iki günlük eğitim semineri biz turist rehberlerine kültürel miraslarımızın korunması konusunda önemli katkılarda bulundu. Nazik davetlerinden dolayı Kültürel Mirası Koruma Derneği yetkililerine, Mardin'deki ev sahipliğinden dolayı yetkililere, Müze Müdürümüz Nihat Erdoğan'a, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaeddin Aydın'a ve katılım gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum' dedi.
Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan tarafından Mardin Müzesi tanıtım programına ve sonrasında Mardin Müzesi Sanat Evinde düzenlenen ' Leyli Gecesi' ne katılarak stres atan ŞURO üyesi profesyonel turist rehberleri de ilgililere teşekkür ederek program dolayısı ile ŞURO Başkanı Müslüm Çoban'a teşekkür ettiler.