Haber Merkezi / Büyükşehir Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette Şanlıurfa'nın tarihi, kültürü ve ekonomik değerlerini anlatan Başkan Nihat Çiftçi, ziyaretlerinden dolayı Büyükelçi Cooter'a teşekkür etti.

İki ülke arasındaki dostluğa değinen Büyükelçi Cooter da Başkan Nihat Çiftçi'ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.
Gerçekleştirilen görüşmenin ardından Başkan Nihat Çiftçi gelen Büyükelçi Cooter ve heyete UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine alınan Göbeklitepe minyatürü ve Şanlıurfa'ya özgü çeşitli hediyeler verdi.

VALİLİK ZİYARETİ
Ticari yatırımlar ve iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirme amacıyla bölge illerini ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunan Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından karşılanan Büyükelçi, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Erin ile makamında bir süre görüş alışverişinde bulundu. Vali Erin, Büyükelçi Cooter'i Şanlıurfa'da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirtirken, Büyükelçi Cooter de gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Vali Erin'e teşekkür etti.
Cooter, Kanada ile Türkiye arasında ileri seviyede bir diplomatik ilişki bulunduğunu, bu ilişkinin ekonomik ve sosyal alanda gelişimi için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Büyükelçi Cooter'in Valilik ziyareti, ziyaret anısına karşılıklı hediyeleşmenin ardından sona erdi.