AA / Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince geçen ay Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) geri aldığı ilçede yaşamın normale dönmeye başlamasıyla halk, günlük işlerini sürdürüyor.
Operasyon kapsamında Cerablus'a gelen İHH ekipleri de kent meydanına kurulan mobil aşevinde öğlen halka sıcak yemek dağıtıyor.
Yanlarında getirdikleri kaplarla sıraya giren, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu yaklaşık 6 bin Cerabluslu, evlerine her gün sıcak yemek götürmenin mutluluğunu yaşıyor.
İHH mutfak sorumlusu Abdurrahman Osman, yaklaşık bir aydır Cerablus'ta sıcak yemek dağıttıklarını söyledi. Şimdiye kadar binlerce kişiye ulaştıklarını aktaran Osman, "Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.
Günlük 6 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyoruz. Zaman zaman zorlansak da buraya gelen çocukları sevindirmek her şeye bedel, insanların ihtiyaçlarını gidermek çok güzel bir duygu. İHH, her zaman olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam edecek." diye konuştu.
Suriyelilerden Hamra el-Mustafa da ÖSO'nun kente gelmesinin ardından ilçeye döndüğünü belirterek evlerinde birçok eksik bulunduğunu aktardı.
Dağıtılan sıcak yemek sayesinde büyük bir sorundan kurtulduğunu anlatan Mustafa, yetkililere teşekkür etti.
Kardeşleriyle yemek alan Sattuf Fehed ise her gün öğlen buraya geldiklerini ve evlerine yemek götürdüklerini kaydetti.