AA / Dernek binasında gerçekleşen etkinlikte, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin neticeye ulaşamaması ve devletin bekası ile selameti için büyükbaş şükür kurbanı kesildi.
Hayrat İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Abdullah Toprak, yaptığı açıklamada, kesilen kurbanın etini başta yetim ailelere olmak üzere ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını söyledi.
Darbeye tepki gösteren Toprak, "Allah'ın yardımı, milletimizin feraseti ile ülkemiz büyük bir badire atlattı. Vatanın bölünmez bütünlüğüne kast eden bu şer örgüt mensuplarının dün olduğu gibi bundan sonra da asla emellerine ulaşamayacaklardır. Tüm ülke genelinde halk, demokrasisine sahip çıkıyor. Hayrat Yardımın tüm illerdeki gönüllüleri de ilk andan itibaren meydan nöbetlerine devam etmektedir. Biz de, bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Şanlıurfa Rabia Meydanı'nda nöbet bekleyen binlerce kişiye her akşam farklı ikramlarda bulunuyoruz." şeklinde konuştu.
Toprak, dernek olarak 7 ülkede kurban etkinliğini gerçekleştirdiklerini ve Türkiye'deki her ilde kurban kestiklerini sözlerine ekledi.