İshak POLAT / Kurulduğu günden bu tarafa başta Şanlıurfa olmak üzere sınır içerisinde ve sınır ötesinde ihtiyaç sahiplerine yüzlerce tır dolusu insani yardım malzemesi ulaştıran Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu özellikle Afrika ülkelerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik eğitim çalışmaların da destek vermeye devam ediyor.
Ziyaret ettikleri Sudan, Çad, Zanzibar, Tanzanya gibi Afrika ülkelerinde Kurban eti yardımı su kuyusu açılması gibi faaliyetlerde bulunan İnsani Yardım Platformu aynı zamanda gittikleri ülkelerde yetimhane ve medreseleri ziyaret ederek buradaki eğitim faaliyetlerine de maddi ve manevi destek sağlıyor. Bu yıl Kurban bağışlarını Somali'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İnsani Yardım Platformu Somali'nin Başkenti Mogadişu'da çeşitli medreseleri de ziyaret etti. Medreselerde İslami İlimlerin yanı sıra Kur'an-ı Kerim öğrenen Medrese öğrencilerinin durumundan etkilenen İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve ekibi Somalili öğrencilere ulaştırılmak üzere Kur'an-ı Kerim kampanyası başlattı.

Tahtalara yazarak ve sayfaları dağıtarak Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar
Kampanya hakkında gazetemize bilgi veren İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem Kurban Bayramı sırasında 600 öğrencinin öğrenim gördüğü bir Medreseyi ziyaret ettiklerini ve buradaki öğrencilerin kendilerinden ilk önce Kur'an-ı Kerim talep ettiklerini belirterek; ' Ziyaret ettiğimiz bu medresede öğrenciler bize en temel ihtiyaçlarının Kur'an-ı kerim olduğunu dile getirdiler. İlk talepleri bu oldu. Daha önce de Afrika'nın çeşitli ülkelerinde gezdiğimiz ülkelerde ziyaret ettiğimiz medreselerde öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'leri olmadığı için tablet şeklinde tahtalara veya kara tahtaya yazarak Kur'an-ı Kerim öğrenmeye çalıştıklarına şahit olduk. Özellikle Hafızlık eğitimi alan öğrenciler için çok zor bir durum bu. Biz de İnsani Yardım Platformu olarak bu kardeşlerimize ulaştırılmak üzere bu kampanyayı başlattık' diyerek Şanlıurfalı hayırseverleri ve STK'ları ' Bir Kur'an-ı Kerim'de sizin hediyeniz olsun' sloganı ile bu kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Kısa sürede 2.500 adet bağışlandı
Osman Gerem 15 TL karşılığında bir Kur'an-ı Kerim hediyesi kampanyasında şimdiye kadar 2.500 adet Kur'an-ı Kerim hediye edildiğini belirterek; ' Şimdiye kadar bizlere verdikleri maddi ve manevi destekler ile hayırlara vesile olan Şanlıurfalı kardeşlerimizin bu kampanyada da bizi yalnız bırakmayacaklarını ümit ediyoruz. İnşallah en kısa sürede 10 bir rakamına ulaşıp topladığımız Kur'an-ı Kerim'leri Somalili kardeşlerimize ulaştırmayı hedefliyoruz' dedi.