Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karşıyaka Spor Salonu'nda, AK Parti Bingöl 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti. Konuşmasına tüm Bingöllüleri selamlayarak başlayan Erdoğan, 2,5 senelik hasretin ardından Bingöllüleri görmeye geldiğini söyledi.

Erdoğan, AK Parti kongrelerindeki heyecanın Türkiye'yi sardığını belirterek 'Bu olunca kıskanıyorlar, kıskanacaklar. Sadece bu ülkenin içinde olanlar değil dışarıda olanlar da kıskanıyor.' dedi.

Şu anda karşısında kabına sığmayan, bölücü teröre şamar olup inen, tarih boyunca olduğu gibi yine 'milli irade, demokrasi, özgürlük ve kardeşlik' diyen bir Bingöl gördüğünü vurgulayan Erdoğan, 'Az önce yavrumuzun şiir okuyuşunu dinlediniz değil mi? Nereden geliyor? Ciğerden, damardan, rahmetli Müslüm Baba gibi damardan.' diye konuştu.

Erdoğan, 2,5 sene sonra tekrar vefa, dayanışma ve muhabbettin şehri Bingöl'ü ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu yineledi.

'Hiçbir fitne tohumu bu topraklarda yeşeremez'

Darbe anayasasına karşı 'en yüksek hayır' oyu veren cesur Bingöl'ün, 16 Nisan'da bir kez daha kendine yakışanı yaptığını vurgulayan Erdoğan, Bingöl'ün vesayeti bitiren ve koalisyon dönemlerini tamamen sona erdiren cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine rekor seviyede destek vererek ülkedeki demokrasiye çağ atlattığını anlattı.

Bingöllülerin gerek 15 Temmuz gecesi ve ardından 29 gün boyunca demokrasi nöbeti tuttuğunu çok iyi bildiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

'Şunda emin olun: Bingöl, bu asil ve cesur tavrını devam ettirdikçe hiçbir güç Türkiye'yi bölemez, bu milleti parçalayamaz. Bingöllü kardeşlerim iradelerine, ülkelerine, devletlerine bu şekilde sahip çıktıkça evelallah hiçbir fitne tohumu bu topraklarda yeşeremez. Bingöl halkı böyle gür bir seda ile 'demokrasi, hak, adalet, kardeşlik' dedikçe kimse bu ülkeye diz çöktüremez. Siz, bizim yanımızda böyle kararlı ve dik durursanız, terör örgütlerinin topu birden gelse bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Nitekim işte görüyorsunuz başarılı olamıyorlar, olamayacaklar. Onca çabalarına, onları her türlü imkana boğan, arkalarındaki güçlere rağmen vatan toprağının tek bir taşını dahi bizden koparamıyorlar.'

'Hassasiyetlerimiz hesaba katılmadan atılacak adımlar akim kalmaya mahkumdur'

Milletin bir asır önce Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi Türk'ü, Kürt'ü, Zaza'sı, Laz'ı, Çerkez'i, Arap'ı, Boşnak'ı, Roman'ı ile tek yumruk olarak, FETÖ'nün işgal ordusunu hezimete uğrattığını belirten Erdoğan, milletin silahlara, tanklara ve uçaklara rağmen bağımsızlığından zerre kadar taviz vermediğini vurguladı.

Kendilerinin de yaptıkları hizmetlerle millete layık olmaya çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, 'Emanetinizi namusumuz bilip canımız pahasına savunuyor, onu yere düşürmüyoruz.' ifadesini kullandı.

Erdoğan, milletten aldıkları güçle zalimler karşısında dik durduklarını ve tüm mazlum ve mağdurlara sahip çıktıklarını söyledi.

Kudüs'e de sahip çıktıklarını ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dünyanın, Türkiye'nin yanında yer aldığını anımsatan Erdoğan, 'Son Kudüs meselesinde 'Mukaddes beldelerimizi korumak, barış ve istikrarı temin etmek için gerekirse dünyayı ayağa kaldırız' dedik ve tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bugün artık uluslararası ilişkilerde herkes şu gerçeği kabul ediyor. Ekonomide, ticarette, diplomasi ve savunma sanayisinde yükselen bir Türkiye var.' diye konuştu.

Türkiye'nin güçlü demokrasisiyle bölgesine ilham olan, din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm mazlumlara kucak açan güçlü bir ülke olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

'Bugün artık bölgesel ve küresel senaryolara figüranlık yapmak yerine oyun kuran, tuzak bozan bir Türkiye gerçeği var. Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye'nin olurunun alınmadığı, Türkiye'nin rızasının gözetilmediği hiçbir girişimin başarı şansı yoktur. Türkiye'nin hassasiyetleri hesaba katılmadan atılacak tüm adımlar er ya da geç akim kalmaya mahkumdur. Türkiye, milli güvenliğini ilgilendiren tüm konularda hem masada hem sahada olmaya devam edecektir.'

'Döktükleri kanın muhakkak hesabını soracağız'

Güvenlik birimleriyle bugün olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin birliğine, dirliğine, istikbal ve istiklaline kast eden tüm şer şebekelerinin heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceklerini dile getiren Erdoğan, 'Vatandaşlarımızın kanını döken tüm teröristlerden, FETÖ'cü ve bölücü alçaklardan döktükleri kanın muhakkak hesabını soracağız. Toprağa düşen her bir şehidimizin, yaralanan her bir gazimizin, geride gözü yaşlı bütün masum eşlerin, annelerin, yavruların acılarını, bu katil sürülerinin asla yanına kar bırakmayacağız.' değerlendirmesini yaptı.

'2019 virajını başarıyla dönmek zorundayız'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, demokraside, adalette, hak, özgürlükte AK Parti iktidarının getirdiklerini kimsenin getiremediğini belirtti. Erdoğan, 'Güçlü Türkiye, bilesiniz ki dünyaya ayar veren Türkiye olacaktır. Dünyanın geri kalanından fazlamız var, hamdolsun eksiğimiz yok. Biz, demokraside, adalette, hak ve özgürlüklerde artık Avrupa veya Amerika ile yarışmıyoruz, kendimizle yarışıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Batı dünyasının ırkçılık ve faşizme yuvarlandığı bir dönemde Türkiye'nin hukuk, adalet, toplumsal barış ve özgürlükler noktasında birçok ülkeye örnek olduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

'Bize her fırsatta kibirli bir şekilde demokrasi dersi verenlerin, göçmelere, yabancılara, dili-inancı farklı olanlara nasıl davrandıklarını, onları nasıl aşağıladıklarını hep beraber görüyoruz ve bunları çok iyi tanıyoruz. 2019, unutmayın, bir viraj yılıdır. Martta belediye başkanları seçimi var, kasımda parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Türkiye, inşallah 2019 virajını geçmesi halinde bilesiniz ki bu yarış daha da hızlanacak. 2019 virajını da geçmiş 15 yılda olduğu gibi olduğu gibi başarıyla dönmek zorundayız.'

İl kongrelerinde 2019'un hazırlıklarına şimdiden başladıklarını vurgulayan Erdoğan, '2019'a kadar durmadan, dinlenmeden, gecemizi, gündüzümüze katarak tüm kadrolarımızla yoğun bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz. Bunun için Rabia'mıza çok sıkı sarılacağız.' dedi. AA