İLKHA/ Viranşehir İlçe Müftülüğü tarafından 'Peygamberimiz ve Gençlik' temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.
Belediye Kültür ve Sanat Merkezi Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonunda düzenlenen program, Ahmet Pasçı Hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İlçe Müftüsü Kamil Oktay, açılış konuşmasını yaptı.
Daha sonra Eyup Nebi Kur'an Kursu öğrencileri Kürtçe, Arapça, Türkçe ilahiler seslendirdi.
Programa Konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Rakıp Güzel, huzur ve saadetin Hazreti Muhammed'in yolundan geçtiğini belirterek, Allah'ın Hazreti Muhammed'i Müslümanlara örnek olarak gösterdiğini anımsattı.
Güzel, konuşmasına şöyle devam etti: 'Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) buyuruyor ki 'İmam etmeden cennete giremezsiniz. Ama birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız.' Evet, bizler birbirimizi seveceğiz.
Buna mecburuz. Fikri ayrı, kıyafeti başka, sözü farklı… Hayır! Birbirimizi seveceğiz. Allah seni ve beni yaratmış. Hepimiz Allah'ın kuluyuz. Allah sana kulum diyorsa sen de bana kardeşim diyeceksin. İşte sevgi yolu insanı cennete götürüyor. Peygamber Efendimiz bir gün sahabelerine diyor ki 'ben kardeşlerimi çok özledim' sahabeler ise 'Ya Rasullullah yanındayız bizleri görüyorsun', 'Hayır, sizler benim ashabımsınız, kardeşlerim sizlerden çok sonra gelecekler. Üstelik beni görmeden sevecekler' diyor.'
Programa Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi, İlçe Tarım Müdürü Dr. Sıraç Yolcu, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, imamlar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Yapılan konuşmaların ardından program son buldu.