Haber Merkezi / Özel bir otelde gerçekleştirilen buluşmalara konuşmacı olarak katılan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Gazeteci Yazar Ahmet Kekeç, Gazeteci Yazar Sibel Eraslan, Gazeteci Yazar Resul Tosun ve Gazeteci Yazar Ersoy Dede, Şanlıurfa'nın jeopolitik yapısını ve bölgenin nabzını gerçekleştirdiği konferansta değerlendirdiler.
Düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, Programın şehrimize önemli katkıları olacağına değinerek, Zeytindalı harekatının başarılı olması ile bölgede bahar havasının yaşandığını belirtti.
Hükümetin Şanlıurfa'ya verdiği önemi belirten Başkan Nihat Çiftçi, 'Vatandaşlarımıza ne yapsak azdır. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için elimizden gelen bütün özveriyle çalışıyoruz' dedi.
Konuşmasında Başkan Nihat Çiftçi, 'Türkiye'nin dört bir yanında; köprülü kavşaklar, otobanlar, hava alanları, hastaneler ve eğitim kurumları arsındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırabilmek için Ak Belediyelerin devreye girmesi ile 2004 yılından sonra yeni şehirler imar edildi. Kendini özgürlüklere vermiş, bölgede insanımız ne istiyorsa o şekilde çalışan bir kadro. Tüm hukuki haklar güvence altına alınan güzel bir ortam. 2011 yılında yanı başımızda Suriye'de başlamış olan savaş ortamından gelen 524 bin misafire ev sahipliği yapmış Şanlıurfa, ister istemez yanı başındaki bu hadiseden etkileniyor. Fırat kalkanı harekatının başlaması ile umutlanan bir şehir umutlanan bir bölge, umutlanan insanlar ve nihai olarak zeytin dalı operasyonu ile artık sınırlarını terörden temizleyecek bir irade ve halkın refah, huzuru ve kalkınması için dimdik duran bir anlayış devreye girdi. 2010 yılında 800 bin olan turist sayımız 2015 yılında 500 bin kadar düşüyor 2017 yılında ise bu sayı 850 bin kadar yükseliyor ve 2018 yılında 1 milyon turist bekliyoruz. Bu durum kahraman ordumuzun ve Başkomutanımızın emir ve talimatları harekatın ne kadar başarılı olduğunu ve bölgede nasıl bir bahar havası yaşattığını net bir şekilde gösteriyor' şeklinde konuştu.
'Star Şehir Buluşmaları' programının Şanlıurfa'da gerçekleştirdiği için Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin,'Güneydoğuyu ve doğuyu, ısrarla ayrıştırmaya çalıştıkları bu bölgeyi ve buradaki insanlarımızın batıda yaşayan kardeşlerimizle daha yakın ve sıkı bir ilişki içerisine girmelerini temin eder. Birlik ve beraberliği daha güçlü şekilde kurarsak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önünde hiçbir engelin olmayacağını ifade etmek lazım' dedi.
Öte yandan programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Şanlıurfa Protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.