Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan Hilvan Kütüphanesi'nin temel atma töreni yapıldı. Temel atma töreni öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Hilvan'daki projelerimizi kısa sürede tamamlayacağız' dedi.
Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan Kaymakamı Faruk Duman, AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Törende Hilvan ilçesine yeni bir park yapılacağının da müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, el birliği ile tüm projeleri gerçekleştireceklerini söyledi.

BEYAZGÜL: İSTİŞARE İLE SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ
Konuşmasının devamında Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, 'Kur'an-ı Kerim'in ilk emri 'Oku' ve bizde bu şiarla kütüphanemizin temelini atıyoruz. Gençlerimizin bilinçlenmesi ve faydalanması için onların okumasını sağlayacak bir alan açıyoruz. Biz Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, kaymakam ve ilçe halkımızla istişare ederek projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Başkanlarımızla görüşerek yarım kalan projelerimizi tamamlıyoruz. Yaptığımız toplantılara milletvekillerimizde katılıyor ve onlarda Ankara'daki projelerimizin takibini gerçekleştiriyor. Daha geniş kapsamlı bir şekle dönüştürüyoruz. Hilvan ilçemizin eksiklikleri var ve bunları da zaman içerisinde gerçekleştireceğiz. Kısa bir zaman içerisinde de Hilvan'a yeşil alan kazandıracağız. Şehirlerimizin yeşil alanlara, çocuklarımızın oyun alanlarına ihtiyaçları var' diye konuştu.


'URFEST İLE HİLVAN ÜZÜMÜ DÜNYAYA TANITILACAK'
Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan Urfest İsot Festivali'ne Hilvan halkını davet eden Başkan Beyazgül, 'Yakında URFEST İsot Festivalimiz var. Fıstık hasadıyla festivalimize başladık. Daha sonra İsot hasadıyla devam ettik ve tüm Türkiye'ye duyurduk. Hilvan'da da üzüm meşhurdur. Biz URFEST'te bunu da duyurduk. URFEST İsot Festivali'nde gerçekleştireceğimiz kortej yürüyüşünde 13 ilçemizin öne çıkan ürünlerini tanıtacağız. Daha sonra da stantlarımızda tanıtacağız. Burası Mezopotamya toprakları. Bereketli topraklar. Üretim konusunda dünyaya satabileceğimiz ürünlerimiz var. Bizde dünyaya tanıtmak adına bu festivali gerçekleştiriyoruz. Yemeklerimiz, kültürümüz, müziğimiz ve mutfağımız ön plana çıkacak. İş birliği içerisinde çalışmalarımız devam edecek. Hedeflerimiz ve çalışmalarımız bir olursa daha hızlı yol alırız ve orada yapılmayacak bir şey kalmaz. El birliği ile bütün Şanlıurfa ilçeleri, yolları, kırsalı ile birlikte yol alacağız. Biz birlikte Şanlıurfa'yız. Kütüphanemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçim zamanında talepleriniz ne ise bizim projemiz odur dedik. Hilvan'ın daha modern ve gelişmesi için diğer talepleri de sırası ile gerçekleştireceğiz. Tüm Hilvan halkına kütüphanemiz hayırlı olsun' şeklinde konuştu.
Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan Kaymakamı Faruk Duman, Ak Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir da, kütüphanenin yapımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür ettiler.
Hilvan kütüphanesi 3 bin metrekare üzerine yapılacak olup, kütüphane, soru çözüm odaları, kafeterya, görevli odası ve otopark alanı mevcuttur.