AA / Şanlıurfa OSB'den yapılan açıklamaya göre, Harran Üniversitesi (HRÜ) ile yapılan işbirliği kapsamında, OSB'de MYO'nun açılması için Yüksek Öğretim Kurumundan (YÖK) onay geldi.
OSB'de bulunan Hazır Giyim Sanayi Bölgesi Küme Koordinasyon Merkezi içerisinde 1085 metrekare alanı olan MYO, yeni akademik yılda faaliyete geçecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilenlerden HRÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Çelik, iş birliğinin istihdama ve mesleki eğitime büyük katkı sağlayacağını belirtti.
Mezunların istihdam sürecinde çok fazla güçlük çekmeyeceğine inandığını vurgulayan Çelik, 'Bu öğrencilere eğitimleri sürecinde beceri odaklı yetkinlikleri kazandırılacak. Mezunlar iş dünyasına kazandırılacak aynı zamanda da üniversitenin iş dünyası ile iş birlikleri geliştirilebilecek. Burada eğitim alacak öğrencilerin önemli bir kazanım elde edeceğini düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa OSB Müdürü Yunus Emre Aksu da mesleki eğitimin memleket meselesi olduğuna dikkati çekti.
Eğitim binasının hizmete girmesinde katkısı olanlara teşekkür eden Aksu, şunları kaydetti:
'Devletimizin teşvik ve destek verdiği önemli OSB'lerin başında geliyoruz. Hazır Giyim Sanayi Bölgesi Küme Koordinasyon Merkezimizde tekstil ve hazır giyim sektöründe yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanması için eğitim alanları, atölyeler, var. YÖK'ün onayıyla resmi olarak Türkiye'deki 314 OSB içerisinde 9. Meslek Yüksek Okulu olarak okulumuz açılıyor. Üniversite sanayi işbirliği kapsamında atılan bu adım yerli üretim güçlü sanayi hedefimize önemli bir ivme kazandıracaktır. Başta sanayicilerimiz ve gençlerimiz olmak üzere Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun.'