İLKHA/ Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Yarısı Sizden, Yarısı Bizden, Tamamı Sizin' sloganıyla 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Sistemleri Projesi Hibe Sözleşmesi' Gaziantep'te düzenlenen törenle imzalandı.
Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen imza törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Ziraat Odası Başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
İmza töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep'in, Türkiye'de hibelerden en fazla pay alan ikinci il konumunda olduğunu söyledi.
Gül, 'Bugün çok güzel bir etkinliğe şahitlik ediyoruz. Öncelikle bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hibelerin verilmesi ve bu teklif çağrısının açılması çok önemli. Ama bu projeden hakkıyla yararlanmak çok daha önemli. Şu anda Gaziantep Türkiye'de hibelerde en fazla pay alan ikinci il konumunda. Müracaat edenlerin yüzde 95'i hibe almaya hak kazandı. Bu şu anlama geliyor, iyi ve elle tutulur bir projeniz varsa mutlaka desteklenmiştir.' dedi.
Gül, projenin önemli bir tarafının da çiftçilere tarım aracılığıyla 52 milyon 424 bin TL yatırım yapılması olduğunu belirterek, çiftçilere verilen bu hibe desteğinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan da söz konusu proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.
2019 yılında binin üzerinde çiftçinin projeden yararlanmak için müracaat ettiğini belirten Karayılan, 947 çiftçinin projesinin kabul edildiğini ve çiftçilere ödenecek hibe tutarının ise 26 milyon 212 bin TL olduğunu kaydetti.
Karayılan, 3 bin 845 parsel, 65 bin 793 dekar alanın sulanmasının öngörüldüğü projede, Gaziantep'in projesi kabul edilen iller sıralamasında üçüncü, ekili, dikili alanları açısından değerlendirildiğinde ise birinci sırada olduğunu belirtti.
Tören, imzaların atılması ve hibe alan çiftçilere hibe çeklerinin verilmesinin ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.