Karaköprü Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, başkan Metin Baydilli, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak büyük zaferin yıldönümünü kutladı. Başkan Baydilli, Çanakkale’de ve geçmişten günümüze vatan toprağını savunmak için şehadete eren kahramanları minnetle andı.

Başkan Baydilli mesajında şu cümlelere yer verdi:

“18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünde, bu mücadelede canlarını ortaya koyan ecdadımızı büyük bir gurur ve minnetle anıyoruz. Bu zafer, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Çanakkale'de verilen destansı mücadele milletimizin azmi, kararlılığı ve vatan sevgisi ile tarihe altın harflerle yazılmıştır.

Milletimizin en büyük zaferlerinden olan 18 Mart Çanakkale Zaferi bir milletin nasıl küllerinden doğarak sadece inanç ve fedakarlıkla vatanını büyük güçlere karşı savunduğunu gösteren büyük bir zaferdir. Çanakkale Zaferi, birlik ve beraberlik ruhuyla, vatan sevgisiyle dolu insanlarımızın, düşmana karşı nasıl büyük bir güç olabileceğini göstermiştir. Bu ruhu yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bugün, ülkemizin her köşesinde ve her vatandaşımızda Çanakkale ruhunu yaşatmak için çalışıyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, vatanımızı daha da ileriye taşımak için mücadele ediyoruz. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emaneti olan bu toprakları korumak için kararlılıkla çalışacağız.

Şanlı ecdadımıza karşı mesuliyetlerimizin şuuruyla Çanakkale’nin hatırlattığı değerlerden, ortaya koyduğu manadan vazgeçmeyecek ve bu vatanı imanla sevmeye; aziz şehitlerimizden aldığımız ilhamla ve inançla kadim memleketimizi koruyacağız, büyüteceğiz. Allah bize Çanakkale'de yokluk içindeyken iman gücüyle mücadele eden ecdadımıza layık torunlar olmayı, vatanımıza her zaman hizmet etmeyi nasip etsin.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde vatan savunması için geçmişten bugüne canını feda eden şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyorum ve Allah'tan rahmet diliyorum.”

Kaynak: GAPGündemi