TRT Genel Müdürü İbrahim Eren; Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ve TRT Kürdi Genel Koordinatörü Mustafa Ekici'nin de aralarında bulunduğu bir heyetle ilk olarak Mardin'in Nusaybin ilçesini ziyaret etti. Burada; terör örgütü YPG/PKK'nın, ilçede sivillere yönelik yaptığı havan ve roketatarlı saldırıda babasını şehit veren TRT Kurdi çalışanı Gülay Demir ve ailesine taziye ziyaretinde bulunan Eren, Ceylanpınar ve Akçakale'ye geçmek üzere Şanlıurfa'ya geçti.

Sınır hattına hareketi öncesi Halil'ür-Rahman Makamı'nı ziyaret eden TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve beraberindeki TRT heyeti; Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ile buluşarak, güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu bertaraf ederek bölgede huzuru hakim kılmak amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın yerel basın ve Şanlıurfa'ya yansımalarını değerlendirdi.

Harekatın başladığı ilk günden itibaren Türkiye'nin; uluslararası medyada oluşturulan karalama konsorsiyumuyla da mücadele ettiğini ifade eden Polat, bu süreçte özellikle TRT ve Anadolu Ajansı'nın yanında ulusal haber kanalları ve yerel basının da dezenformasyonla mücadele bağlamında önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye karşıtı iftira yayınları karşısında, doğru bilginin adresi olarak ön plana çıkan TRT WORLD'ün başarılı bir sınav verdiğini dile getiren Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, temsil ettiği yerel basın kuruluşları ve Şanlıurfa halkı adına TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve beraberindeki TRT heyetine muvaffakiyet diledi.

Şanlıurfa'daki temaslarının ardından Ceylanpınar'daki sınır hattında incelemelerde bulunan Eren ve beraberindeki heyet Akçakale ilçesindeki basın merkezine geldi. Burada aralarında TRT ve Anadolu Ajansı'nın da bulunduğu medya kuruluşlarının sahada görev yapan ekipleriyle sohbet eden Eren, Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgi aldı.


Ayrıca TRT Haber'in canlı yayınına konuk olan Eren, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının alandaki merkezini de ziyaret etti. Eren, bölgede temaslarda bulunan AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile de bir araya gelerek, AA ve TRT'nin harekata ilişkin yürüttüğü habercilik hakkında görüş alışverişinde bulundu.