Yüksel POLAT / Ortaokul öğrencilerinin hayallerini süsleyen ve LGS sınavı sonrasında girmek için yıl boyu ter döktükleri Şanlıurfa Fen Lisesi ilk tercih olmanın haklı gururunu Üniversiteye yerleştirildiği öğrenciler ile yaşıyor.
Daha önceki yıllarda başta tıp ve eczacılık fakültelerine çok sayıda öğrenci ile Şanlıurfa'nın en gözde okulu olduğunu ispatlayan Şanlıurfa Fen Lisesi bu yılda Üniversite sınavında Şanlıurfa il Birincisi ve AYT Türkiye 82.si Yılmaz Yılmazer'in yanı sıra mezun ettiği 73 öğrencisinin İlk 20 binde 23 öğrenci İlk 40 binde 43 öğrenci başarısına imza attı. Şanlıurfa Fen Lisesinin başarısını gazetemize anlatan okul Müdürü Ahmet Aslan; Okulumuz bu sene 73 öğrenci mezun etti.2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında 12. Sınıf öğrencilerimizi sınavlara hazırlamak için özel bir program yaptık. Program dahilinde Şanlıurfa da ilklere de imza attık. İl düzeyinde YKS ye hazırlık için yapılan kazanım değerlendirme sınavlarına yeni bir boyut kazandırarak 30 Bölge Fen Lisesi ile ortak sınavlar yaptık. Bu ilk sınavı tüm sınıflarımıza uyguladık ve çok iyi dönütler aldık. Sınava yönelik kazanım değerlendirme sınavlarımızı aylık tüm öğrencilerimize uyguluyoruz.12. Sınıflarımıza yaptığımız özel programa ek olarak Şanlıurfa da ilk defa diğer illerdeki Fen Liseleri ile eş zamanlı ortak sınavlar yaptık. Örneğin İzmir Fen Lisesi, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi, Konya Meram Fen Lisesi Samsun Fen Lisesi gibi hatırı sayılır Fen Liseleri ile ortak sınavlar yaptık. Öğrencilerimiz bu sınavlarda Türkiye'deki derecelerini tahmin edebiliyordu. Bu sene YKS sınavlarındaki başarılarımızı daha önceden biliyorduk' diyerek öğrencilerini tebrik etti.

Veli ve öğrencilerden Şanlıurfa Fen Lisesine teşekkürler
LGS sınavında en yüksek yüzdelik dilime girerek Şanlıurfa Fen Lisesinde okumaya hak kazanan ve burada öğretmenlerinin özverili çalışmaları neticesinde Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler ve velileri emeklerinden dolayı Şanlıurfa Fen Lisesi öğretmenlerine ve Okul yöneticilerine teşekkür ederek; Malumunuz bizim öğrencilerimiz LGS sınavında en yüksek puanları alarak bu okulda okumaya hak kazanan çocuklar. Yalnız başarı süreklilik arz ederse bir anlam ifade ediyor ve öğretmenlerimizin sayesinde öğrencilerimiz sürekli olarak yaptıkları tekrarlar, deneme sınavları ile üniversite başarısına erdiler. Tekrar öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyoruz' dediler.
Şanlıurfa'da bazı özel okul ve kurs merkezlerinin Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencilerini kendi okul veya kurs merkezinden mezun etmiş gibi göstermelerine de tepki gösteren veliler bu durumun bir nevi emek hırsızlığı olduğunu ifade ederek; dört yıl boyunca çocuklarımızın başarısı için ter döken öğretmenlerimizin ve okulumuzun hakkını gasp edenler bir nevi emek hırsızlığı işliyor. Bu kabul edilemez bir durumdur' dediler.