Haber Merkezi / Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden bir paylaşım yaparak; Harranlı Hasan Hüseyin Aslıhan'ın tabletine kavuştuğunu ancak çalışma masası ve sandalye eksikliğinin de giderilmesi gerektiğine işaret etti. Bakan Selçuk'un paylaşımı üzerine harekete geçen Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer'e ulaşarak, Hasan Hüseyin'in çalışma masası ve sandalye ihtiyacının Harran Belediyesi'nce karşılanacağını belirtti. Duyduğu memnuniyeti dile getiren Yapıcıer, Başkan Özyavuz'a teşekkür ederken, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, gerek diğer öğrenciler gerek ise okullar ile ilgili herhangi bir talebin olması halinde de hemen harekete geçeceklerini ve eğitime dün olduğu gibi bugün de yarın da destek olmaya devam edeceklerini belirtti.
Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz'un talimatı sonrası belediye ekiplerince 5. Sınıf öğrencisi Hasan Hüseyin Aslıhan, Giyimli Kırsal Mahallesindeki evinde ziyaret edildi. Ekipler, beraberinde götürdükleri çalışma masası ve sandalyeyi Hasan Hüseyin Aslıhan'a teslim ederken, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz da cep telefonuyla görüntü arama yaparak minik Hasan Hüseyin'in başka bir ihtiyacı olup olmadığını sordu. Her türlü ihtiyacının karşılanması için hazır olduğunu belirten Başkan Özyavuz, şimdiden minik Hasan Hüseyin'in yeni yılını da kutladı.
Mutluluğu gözlerinden okunan Hasan Hüseyin Aslıhan ise tableti için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, çalışma masası ve sandalyesi için de Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz'a teşekkür etti.
Bakan Selçuk'un paylaşımı sonrasında Başkan Özyavuz'un hızla harekete geçerek kendilerine ulaştığını aktaran baba İsa Aslıhan da Başkan Özyavuz'a verdikleri desteklerden ötürü teşekkürlerini sundu.
Giyimli Ortaokulu Müdürü Mustafa Oylu ise Kovid-19 pandemisi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen bu dönemde öğrencilerin online derslere katılmaları için dezavantajlı öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tablet ulaştırıldığını, minik Hasan Hüseyin Aslıhan'ın da çalışma masası ve sandalye ihtiyacının Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz tarafından karşılandığını kaydederek Başkan Özyavuz ve ekibine teşekkür etti.