Haber Merkezi / Vatandaşların da gözlemlediği değişim ile birlikte Balıklıgöl'de taşma su ve benzeri görüntüler artık tarihe karıştı.
Şanlıurfa'nın kalbi konumundaki Balıklıgöl'deki değişim vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yıl içerisinde sil baştan ele aldığı ve kanalizasyon, içme suyu ile yağmur suyunu kapsayan altyapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte kış aylarında hiç bir su birikintisinin yaşanmadığı kutsal mekana yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.
Platoyu gezmeye gelen vatandaşlar çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, 'Bu yıl özellikle son günlerde yoğun bir yağış yaşandı ama bizler Balıklıgöl'e geldiğimizde 3-4 ay önceki tablonun aynısını gördük. Yapılan bu muazzam çalışma kendini göstermiş. Balıklıgöl'e kış sadece kendi güzelliği ile gelmiş ve herhangi olumsuz bir olay göremedik. Emeği geçenleri takdir ediyoruz' diye konuştular.

BALIKLIGÖL'DE NELER
YAŞANMIŞTI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yıl içerisinde Balıklıgöl platosunda çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmaları başlatmıştı. Kış mevsiminde yaşanan olası su baskınlarının önüne geçmek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Balıklıgöl'de alt yapı drenaj ve su tahliye kanalları yenilenmişti.