Yüksel Polat

Şanlıurfa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, engelli vatandaşların sorunlarını görüşmek için ve çözüm üretmek için ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Ekim 2019 tarihinde yapılan seçimlerin ardından göreve başlayan ve hızlı bir şekilde komisyon çalışmalarını tamamlayarak komisyon toplantılarına başlayan Şanlıurfa Kent Konseyinde Engelliler Meclisi de Şanlıurfa'daki engelli vatandaşların sorunlarını görüşmek ve çözüm üretmek için ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde dün gerçekleştirilen toplantıya Kent Konseyi Başkanı M. Adil Saraç, Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Karaer'in yanı sıra çok sayıda Engelli STK temsilcisi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı M. Adil Saraç Şanlıurfa'da yaklaşık olarak 20 binin üzerinde engelli vatandaşın bulunduğunu belirterek; Şanlıurfa Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak amacımız engelli vatandaşlarımızın sorunlarını tespit ederek bu sorunlarını çözümü için gayret göstermektir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri konusunda bu işi en iyi yapacak olan engelli vatandaşlarımızın bizzat kendileri ve temsil ettikleri STK'lardır. Dolayısı ile Engelli Meclisimizin üyelerine çok iş düşmektedir' diyerek Engelli STK temsilcilerini ve engelli vatandaşları bu konuda inisiyatif almaya ve Kent Konseyi Engelli Meclisi çalışmalarına katılmaya davet etti.

Daha sonra söz alan Engelli STK temsilcileri ise tespit ettikleri sorunları dile getirerek çözüm önerileri konusunda fikirlerini beyan ettiler. Yaklaşık bir saat süren toplantı sonrasında bu toplantıların daha sık yapılması ve ortak bir yol haritası çıkartılarak Şanlıurfa'daki engelli vatandaşların sorunlarının çözümü için ortak akıl ile hareket edilmesi kararlaştırıldı.