İLKHA / Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yetim tarafından yapılan açıklamada, 'Corona Virüs (Covid-19) hastalığına karşı, başta Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan işletmeler olmak üzere ilimizdeki tüm işletmeler, tedbirlerini almak zorunda.' dedi.
Yetim, 'Bilindiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan ve maalesef ki ülkemizde de her geçen gün yayılan bu Corona Virüs (Covid-19) hastalığına karşı başta büyük üretim tesislerinin olduğu ve binlerce insanın çalıştığı Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesindeki işletmeler olmak üzere ilimizdeki tüm işletmeler Sağlık Bakanlığının açıkladığı bütün tedbirleri almak zorundadır.' ifadelerini kullandı.
Yetim, bu kapsamda alınan tedbirleri şöyle sıraladı:
'-İlimizdeki tüm işletmeler, Corona virüsü nedeniyle Sağlık İl Müdürlüğü ve diğer ilgili müdürlüklerle koordineli olarak hijyen çalışmalarını yürütmelidir.
- İşletmeler bünyelerinde mutlaka hekim kontrolü sağlamalıdır.
- Özellikle gıda işletmelerinde hammadde tedarikleri ve ürün teslimatlarında gerekli hijyen kuralları en üst seviyede sağlanmalıdır.
- Soyunma odaları, çalışma alanları yemekhane gibi toplu bulunulan ortamlarda hijyen kurallarına azami özen gösterilmelidir.
- Öncelikle gıda çalışanlarının genel şartlar, el hijyeni, işyeri davranış kuralları ve personel hijyen eğitimi gibi personel hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymaları sağlanmalıdır.'